Seniorgruppa

Her er det tur og naturopplevelser som er det viktigste. Med en lett sekk på ryggen med innhold av termos og matpakke - vil turene med disse hyggelig turglade folkene, bli en morsom opplevelse.


Her finner du opplysninger om hvor oppmøtested er - hvor turen går til og dato.

Det er ikke værforbehold men turleder forbeholder seg retten til å tilrettelegge aktivitet med tanke på vær. 


Turene er for deg liker å gå på tur både på sti og i terreng. Du må gjerne benytte gåstaver. For deg som er avhengig av rullestol eller fremkomstmidler er Aktiv i 100 kanskje den turgruppa du vurdere. 

Helsen blir bedre ved å gå seg en tur i skog og mark. Været er stort sett ingen hindring, kun dårlige klær. Humøret løfter seg i møte med naturen og fine turvenner.

Tursesongen starter på våren og går utover høsten.

I denne gruppen finner vi dem som har  lang turerfaring og har etter hvert funnet sine favorittområder. For deg som ønsker å bli kjent på nye stier - så er denne gruppen noe for deg. Gruppa består av både kvinner og menn.

På senhøsten har det vært arrangert fjelltur. Det stilles noen forventninge til deg som ønsker å være med på fjelltur. Du skal ha deltatt på seniorturene i løpet av året. Du skal mestre å gå på de lengste turene og du skal mestre å gå sammen med grupper og være en person som deltar aktivt. 

Trenger du transport til utgangspunktet for den ukentlige turen, kan vi anbefale deg å møte opp på avtalt sted og høre om noen kan ta deg med i sin privat bil.

En betaler litt sjåføren en prissats kr 50.- innenfor Sandefjord og kr 60.- om turen går noen mil utenfor rimelighetens grenser.

Seniorgruppa har oppmøte ved parkeringsplass i Sandarveien klokka 10:00- onsdager. Sjekk i annonsen om det er oppgitt parkering  fra utfartsstedet. 

Røverbrua, Goksjø
Røverbrua, Goksjø Foto: Bent Nygaard

AKTIV I 100 Program 2022 


Turtilbud til deg som er eldre, voksen og som er hjemme på dagtid.

  •          Dette er enkle gåturer i nærmiljøet
  •          Fast oppmøtetid – og sted
  •          Ingen deltakeravgift
  •          Tempo, terreng og distanse tilpasses gruppen slik at alle kan delta
  •          Turleder


Nærturer med Aktiv i 100 er et tilbud til alle som ønsker å delta i hyggelige turfellesskap. Målgruppen er i utgangspunktet eldre i nærmiljøet for å skape et miljø for fysisk og sosial aktivitet.


Det er sosialt og hyggelig å gå på tur med andre som bor i nærheten av der du bor. Du får nye venner, frisk luft og mosjon! Attpåtil er det gratis å delta på turene!

Vi ønsker å videreføre suksessen i 2021 og har satt opp forslag til turplan som du finner her.


Oppmøte, parkering og transport:

Oppmøte er ved Røde Kors-huset, Bugårdsgata 7 kl 1100 hvis ikke annet er angitt. Det er noen parkeringsplasser der, hvis ikke er det mulig å parkere i gatene ved Ekeberg/Kathrineborg. Vi benytter to minibusser fra Røde Kors huset, evt privatbiler ved behov.


Mat og drikke:

På noen av turene vil det bli servert kaffe på alle turene, eller må man ha med. Dette er angitt i programmet.


Hva skal jeg ha med?

Husk gode sko, klær etter vær og forhold, en liten sekk med noe å drikke og noe å sitte på og kanskje noen ekstra klær.


Vi ønsker alle velkommen til Aktiv i 100 og ber om at dere evt melder videre til andre dere kjenner som dere tenker har ønske om å benytte seg av dette tilbudet.


Har du spørsmål kan du ta kontakt med

  • Thore Borg, tlf. 988 54 675
  • Else-Gro Andersen, tlf 913 29 899 
  • Hilde Bostrøm, tlf 984 68 643


Med vennlig hilsen         

Hilde Bostrøm

Koordinator Aktiv i 100

Mob 984 68 643, e-post: hilde.bostroem@gmail.com 


Røde Kors Sandefjord

Bugårdsgata 7, 3208 Sandefjord

omsorg@sandefjordrk.no


Aktivitetskalender senior