Våre hytter

Foreningens hytte Heisetra,  ligger Vestre Kodal, ca 2.5 mil vest for Sandefjord, er et godt utgangspunkt for søndagsturen.

I sesongen for bærplukking er Kodal frodig og gir av seg av både sopp og bær. Vintersesongen, når det er snø, blir det kjørt opp skispor. Å stå på ski i tette skogen - er en spesiell og flott opplevelse.

Søndager, gjennom hele året, bortsett fra skoleferier, holder Heisetra åpent for turglade mennesker. Vi tar forbehold om det ikke er noen frivillige som kan stille på hyttevakt og dermed at hytten ikke kan holde åpent. Ta med noen mynt i lommen, og du kan få kjøpt Heisetras gode vafler.

Slirabu, er en en ubetjent hytte med DNT-lås og 8 sengeplasser. Som medlem av DNT, har du muligheten til å skaffe deg DNT-nøkkelen. Med denne nøkkelen kan du uten å bestille Slirabu, på forhånd, overnatte og oppleve skogen på sitt beste.

Svinessaga, Goksjø er kun oppført som dagsturhytte. Området ble kjøpt av foreningen for en tid tilbake. Det er under planlegging et nytt hytteanlegg.

Området ligger ved ferskvann, som er godt egnet til aktiviteter som kanopadling - fiske  og skøyter.

Heisetra

Serveringshytte / ubetjent

Antall senger: 10

Madrasser på hems: 20

Låst med DNT-nøkkel

Hytten er åpen for alle turgåere på søndager - hele året.

Åpningstid klokken 11 - 15

Slirabu

Ubetjent hytte

Antall senger: 8

Åpent hele året, ingen forhåndsbestilling.

Låst med standard DNT-lås.

Svinessaga

Dagsturhytte

Antall senger: 0

Låst med spesialnøkkel

Området er godt egnet til friluftslivs -aktiviteter både sommer og vinter.

Flautangen

Gapahuk med overnattingsmuligheter til 15 personer.

Etablert bålplass og bålpanne som kan disponeres.

Matskapet

Gapahuk med overnattingsmuligheter til 15 personer.

Etablert bålplass.

I Preståsen

er det satt opp tre sittegrupper i laftet furu. I tillegg er det etablert bålplass. Ta med noen vedkubber og nyt roen og idyllen. I vannet er det yrende liv av både frosk og salamandere.

Bålhus i Preståsen

Ta med noen vedkubber og bålmat og hygge deg i vakre Preståsen. Det  plass til ca 30 personer i bålhuset. Ypperlig egnet til familiesammenkomster eller til bedrifter som ønsker friluftsliv som tema.
Det er flotte blåmerkede stier i området.

En enkel buldrevegg finnes på stedet. Toppfester, ved utsiktspunktet flaggstangen, er egnet for rappelering og enkel klatring.  Egnet for barn.

Hva gjør du når du kommer på en ubetjent hytte:

Husk å ha med DNT-standarnøkkel

Skriv navnet ditt i protokollen

Ta med en giro og betal når du kommer hjem.

(hyttevakten kan komme på befaring uanmeldt)

Hvor henter jeg vann og ved:

Ta med vannkannen og hent vann på Heisetra (vaskerom/toalett)

Vedboden er på tunet til Heisetra.

Bruk DNT-standarnøkkel begge steder

Her kan du etter friluftsloven telte inntil to døgn.

Ønsker du å leie kano - ta kontakt med turistkontoret. Se våre åpningstider.

Jeger og Fisk har to båter til utleie på området. Leie via hjemmesiden til JFF.