Tuftepark ved Stub

Tuftepark ved Stub Foto: Kirsten Elise Hegge

Det har lenge vært etterspurt en park hvor det er mulig å trene ute. Turistforeningen har kjøpt, av midler fra Sparebank Stiftelsen, en park som har blitt oppkalt etter en sprek kar med navn Tufte.

Sandefjord kommune, står for montering etter alle sikkerhetsregler, og støper alle elementene etter satte kriterier. Det skal også legges et støtdempende lag på området, som tilslutt vil bli dekket med kunstgress. Dette for å beskytte det støtdempende belegget.

Kommunen har ikke pr dags dato lovet noen dato for ferdigstillelse - men det vil ta litt tid, grunnet ferieavvikling i sommer.

Tuftepark ved Stub
Tuftepark ved Stub Foto: Kirsten Elise Hegge

Parken vil bestå av flere momenter. Apparatene skal brukes med kroppens egen vekt som eneste motstand. I følge treningseksperter skal dette være en form for styrketrening som gir lite belastingsskader men som gir god effekt for å oppnå muskelmasse. Parken kan brukes av alle - barn eller voksne.

Les gjerne hva Tufte selv mener om denne type treningsform : http://www.dinside.no/924325/gratis-utendors-trening

Tuftepark på Stub
Tuftepark på Stub Foto: Kirsten Elise Hegge

Ansvarsforhold:

Verken Turistforeningen eller Sandefjord kommune har ansvar for skader som eventuelt gjøres ved bruk av apparatene eller ved opphold på området. Private eiendeler oppbevares under tilsyn og er ens eget ansvar.