KOM DEG UT DAGEN - Den store turfesten

Turbo storkoser seg på Turfest
Turbo storkoser seg på Turfest Foto: Gretha Schreiner

Med røde ballonger - pølser - og egen sang med dans ble Turfesten så perfekt som bare Turbo kan ønske seg det. Men, det aller viktigste er at Turbo har så mange venner som ville komme på festen og feire DNT sitt 150-års jubileum

Turbodans og sang
Turbodans og sang Foto: Gretha Schreiner

Isen på Goksjø ble gjort om til skøyte - og skiløype. Til glede for mange hundre mennesker kan man nå gå på tur på hele vannet. 10 km med skøyteløype - det er litt av en opplevelse kan vi love.  

Området på Svinessaga ble gjort om til leke - og koseplass. Med akebakke for de aller minste ute  og egen filmsal inne i hallen, for dem som ville se filmen "Karsten og Petra på Tur" 

Det var noen få heldige barn som ble trukket ut som heldige vinnere på deres svarlapp fra TurTipp.  Ekstra heldig var Ulrik, han trakk like godt seg selv  han- blant ca 150 andre svarslipper. Det var litt av en prestasjon! 


Viser hvordan det ser ut fra Goksjø
Viser hvordan det ser ut fra Goksjø Foto: Gretha Schreiner

Solen som skinte fra skyfri himmel lagde lange skygger på isen. Kanskje noen ble litt solbrent? Lurt var det hvertfall å bruke solbriller og litt solkrem.

Til dem som ikke hadde egne skøyter, kunne låne av Frivilligsentralen, helt gratis. Her var det både skøyter for liten og stor. 

Det ble gitt ut mange hundre gratis grillpølser, som var gitt av Gilde - i tillegg så kunne vi se at det ble stekt pølser og annen bålmat på de bålstedene som var satt ut på området. 

Ragnes danseskole, stilte med dansere og ledet oss gjennom Turbodansen. Dette var til stor glede for barna og Turbo! 

Mange var  på søken etter fiskelykken. Sammen med Jeger og Fisk, ble det innlært hvordan isfiske med pilk skal foregå. Vi har fått høre at det skulle være hvertfall en fisk som kom opp til overflaten. 

En storfornøyd styreleder sammen med Turbo
En storfornøyd styreleder sammen med Turbo Foto: Gretha Schreiner

Det har i forkant av denne dagen, vært lagt ned et stort stykke arbeid - gjort av dugnadsgjengen på Svinessaga. Kun to dager før ble det tatt i bruk nytt ATV-utstyr. Det ble  - og vil bli kjørt opp turstier på isen i vinter.

Vi takker av for et vellykket arrangement med å takke for den enorme dugnadsinnsatsen som gjøres både før  - og under arrangementet.  For en flott gjeng med dugnadsfolk vi har! 

Tusen takk til Ragnes danseskole - Jeger og Fisk og Gjertsen Sport a/s for bidrag til denne flotte Turfesten

Skrevet av Kirsten Elise Hegge 8. februar 2018