Sommertur med Sandefjord Fjellsport

3. juli
Voksne, Ungdom
Sandefjord Turistforening, DNT fjellsport , DNT Fjellsport Sandefjord
Dette arrangementet er over!

Hardangervidda vest – Fra Vøringsfossen til Ullensvang i Hardanger

Flott tur fra høyfjellet på Hardangervidda Vest med fantastisk utsikt til isbre og fjordlandskapet langs Sørfjorden. Opplev Munketrappene ned til Ullsteinvik.

Oppmøte Vøringsfossen kl 12.00

Det er bussforbindelse over RV 7 på sommerhalvåret, sjekk nettsiden Entur for kollektiv reise. Informasjonsmøte 22. juni vil vurdere felles transport østfra.

Fra Liset til Vivelid fjellstova via Djupsgila 14 km, 4,5 5 timer; https://ut.no/rutebeskrivelse/136854/fra-liset-til-vivelid-fjellstova-via-djupsgila

En km på vei, først langs lokal vei så langs rv. 7 til der T-stien tar av ned til helårsbrua over Bjoreio. Over brua og opp gjennom lia øst for Hyloksla og forbi Skitsete og ned til Berastøl. På sommerbru over Berdølo til stidelet til Hedlo. Videre herfra mot vest forbi Djupsgila og gjennom skog til stidelet til Berastøldalen parkeringsplass og så sørover til stidelet til Hedlo om Storasåta. Videre sørover forbi Øyna og langs Veig til helårsbru og nytt stidele til Hedlo sør for Vivelid. Over Veig og til helårsbrua over Vivo ved stidelet til Stavali og et kort stykke nordover til Vivelid. Vel framme på Vivelid blir senger fordelt og deretter blir det servert middag.

Fra Vivelid fjellstova (Hjølmo) til Stavali 16,3 km, 6 timer

Etter frokost og matpakkesmøring starter vi mot Stavali. Turen går en fra skoggrensen til høyfjellet uten de største oppoverbakkene. Vakker natur med gode fiskemuligheter underveis. En går på T-merkes sti opp dalføret forbi Vivhellerhamrane og forbi Vivheller, Skinnfjellet og forbi Lonavatnet, over Tverrelvi på to sommerbruer og fram til Stavali.

Stavali ligger i den mest varierte delen av vestlige Hardangervidda. Hytten er   selvbetjent, så her lager vi middagen selv.

Fra Stavali til Ullensvang 20 km, 7-8 timer

Etter frokost og matpakkesmøring er det utvask og avgang fra Stavali. Opp østover langs elva, langs Lonavatn og opp Lonaskaret. En distanse på 4 km før vi tar stien vestover mot Sørfjorden. Stien passerer Fodnastølsvatnet og følger langs gammelt nordmannsslep forbi Kinsokvelven før det går opp mot Myrtakleiv og de to Grubbeskarvatni. Underveis vil det bli flere flotte steder med utsyn mot Sørfjorden og Folgefonna. Nedstigningen (1000 m) mot Ullsteinsvik skjer i de mye omtalte Munketrappene med over 600 trinn ned mot Ullsteinsvik (Lofthus).

Vel nede overnatter vi på Hardanger Vandrerhjem før vi tar buss tilbake til Vøringsfossen, Geilo eller vestover dagen etter.

Mat: Alt inklusive på hyttene Viveli og Stavali. På Stavali må vi lage selv lage middagen. I Ullensvang er det mulig å kjøpe middag, men man kan også ta med eget (frysetørret). Ta matpakke til dag 1.

Priser: Medlem/ikke medlem kr. 3000/3500

Hva dekker prisen? Losji, mat(se ovenfor) og turledelse. Transport er ikke inkludert.

Krav til deltakeren:
Du må kunne gå 5-7 timer daglig i kupert terreng med sekk. Vi fordeler noe fellesutstyr mellom oss, så du må være forberedt på å bære litt mer enn dine egne klær og eget utstyr.

Utstyr som deltakere må ha med: Vanlig turutstyr, termos, mat som beskrevet ovenfor, lakenpose og putetrekk og godt fottøy. Staver kan være godt å ha i nedstigningen. Se DNTs pakkeliste for sommer.

Turledere: Lill Ann Torp mob 936 12 240 og Anne Lise Andreassen mob 917 74 984

Vilkår for deltakelse på fellesturer:

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre https://www.dnt.no/aktiviteter/vilkar/

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur Bli medlem i DNT https://www.dnt.no/medlem/blimedlem/

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Informasjonskveld i Sandefjord Turistforenings lokaler i Matrosgata 22.juni klokka 19:00

Turledere:

• Lill Ann Torp