NF GRUNNKURS SKRED ALPINT 3 dager - Haukeliseter

Dette kurset er for toppturentusiaster som ferdes i potensielt skredfarlig terreng, alpin stil. Grunnkurset er gjeldene i Norsk Fjellsportforums instruktør stige til Skredinstruktør 1 Alpint.

Hovedtema for kurset
Kjenne igjen skredfare gjennom kjennskap til vær, snøforhold, terreng og mennesket.
Handtere skredfare gjennom riktig veivalg og adferd.
Utføre kameratredning dersom uhellet er ute.

Temaliste

• Turplanlegging
  • Den menneskelige faktor i skredfaresammenheng
  • Terrengvurdering og klassifisering
  • Identifikasjon av alarmtegn
  • Stabilitetsvurdering
  • Bruk av skredvarsel, skredproblem og fareskalaen
  • Kameratredning
  • Veivalg, risikoreduserende adferd og tiltak i skredterreng (opp/ned)
  • Skiteknikk

Program
Oppmøte torsdag kveld på Haukeliseter eller fredag morgen klar til tur, hjemreise søndag 1600. Detaljert program vil bli oversendt på mail.

Haukeliseter
Haukeliseter byr på stabile snøforhold, her har vi både vestlandsvær og østlandsvær grunnet værskillet. Vi kan friste med løssnø og spektakulær skikjøring for enhver smak.https://www.haukeliseter.no/

Forkunnskaper
Du bør kjenne ditt eget utstyr så godt som mulig før kurset, tren litt hjemme og gjør deg kjent med det. Deltakerne må ha grunnferdigheter i vinterfriluftsliv når det gjelder bruk av ski, bekledning, mat og drikke og orientering om vinteren.

Aldersgrense 18 år.

Turkart for Haukelifjell 1:50 000, pass på at Stavsnuten er med på kartet.

Skiutstyr

Randonè, Telemark eller splittboard med tilhørende feller. Fjellski er ikke egnet.

Turutstyr
Kart og kompass, hodelykt, vindsekk og liggeunderlag.
Hjelm, Skibriller, Skallbekledning, termos, drikkeflaske og dagstursekk/skredsekk.
Vi skal stå en del stille ute, så ta med klær for dette.

Skred utsyr
Skredsøker, snøspade og søkestang er obligatorisk utstyr. Ta ellers med det du måtte ha av utstyr: klinometer, snøsag, skredkort mm.

Kr 4550,-. (medlemmer i Dnt).
Ikke-medlemstillegg kr 700.

Prisen inkluderer:
*Undervisning.
*Overnatting på «Fjellrom», med eget bad, 3 netter. (2 mannsleilighet)
*Middag og dessert fredag og lørdag.
*Frokost m nistesmøring 3 dager.

Vi satser på samkjøring opp og ned til fjellet.

Påmeldingsfrist er : 24 februar 2019.
Ved mindre enn fire påmeldte vil kurset bli avslyst.

NB. Ved avmelding senere enn 24. februar må full pris betales med mindre det er noen på venteliste som ønsker plassen.

Kontaktinformasjon og vilkår
Hovedinstruktør er skred og klatreinstruktør Jon Dahl Rasmussen. Jon har lang erfaring i vinterfjellet og jobber også som instruktør og guide for guidefirma Gygra as. Han har sin utdannelse fra Norsk Fjellsportforum. Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, ta kontakt med Jon på tlf. 46524399/ mail jon.dahl.rasmussen@gmail.com

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Tønsbergs arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar.

Kurset er godkjent som grunnkurs i skredstigen til Norsk Fjellsportforum og varer derfor 3 hele dager, det vil bli gitt ut kursbevis etter endt kurs.

NF GRUNNKURS SKRED ALPINT 3 dager - Haukeliseter

AKTIV, Tønsberg og Omegn Turistforening,  arrangerer grunnkurs skred 28.03.19 -31.03.19 på Haukeliseter. Dette kurset er for toppturentusiaster som ferdes i potensielt skredfarlig terreng, alpin stil. Grunnkurset er gjeldene i Norsk Fjellsportforums ...

Turleder:

• Jon Dahl Rasmussen