NY MELDING 14.april 

Sandefjord Turistforening, har besluttet at både Småturer, Seniorturer, Barnas Turlag og DNT ung  samt Fjellsport avventer med å gjennomføre aktivitet inntil kommunen endrer smittevernreglene fra 5 B til 5C. 


NY MELDING 5.mars 

I henhold til kommunens og fylkeskommunens tiltak: 

https://www.sandefjord.kommune.no/helse-sosial-og-omsorg/koronainfo/dette-gjelder-i-sandefjord-kommune/

Sandefjord Turistforening vil ikke gjennomføre aktiviteter eller arrangementer i denne perioden. 

Her får du noen tips til hva du selv kan gjøre - DNT legger tilrette for deg:

Finn din tur på Ut.no som gir deg gode turtips. 

Vi oppfordrer deg og dine om å bruke naturen som er åpen 24/7. ALT HÅP ER UTE!

Last ned aktivitetsappen KulTur og gjør turen ekstra morsom for deg og barna.

SjekkUt er en glimrende turapp som gir deg turtips. 

Gled deg over den tiden du kan være ute med familie og venner. 

Turistforeningen har alt klart for fellestur når samfunnet  åpner igjen. Du får turprogram 2021 sammen med Fjell og Vidde i din postkasse nå i mars.

Heisetra og Slirabu er foreningens flotte hytter og som er til utleie for familie/kohort. Sjekk denne siden:  https://www.dnt.no/sherpa/nettsteder/59/sider/editor/21967/

Tursenteret er åpent onsdag 12-16, torsdag 10-18 og fredag 10-16. 

Ta godt vare på deg selv - vi sees igjen på tur. Alt blir bra igjen!

Sjekk melding 5.mars, som er gjeldene!

Aktiviteter og arrangementer blir ikke gjennomført i perioden 5.- 16.mars. Foreningen følger kommunale retningslinjer- 


Gjelder fra februar 2021

Det vil bli foretatt fortløpende endringer om det skulle bli behov for det ut fra hvordan FHI og lokale myndigheters anbefalinger med tanke på pandemi. 

Alle som deltar på turer med Turistforeningen må oppgi navn og telefonnummer, som ved behov kan benyttes til smittesporing. 

Turleder skal følge følgende retningslinjer: 

  •  Alle deltagere skal registres ved påmelding eller at turleder skriver opp på et eget ark, før turen starter. Det skal ikke ventes med registrering til evn matpause. 
  •  Deltagerlister skal oppbevares på kontoret minst to uker etter turen har vært gjennomført. 
  • Turleder har laget seg en plan for å forhindre smitte på turen. I etterkant skal det rapporteres til kontoret hvordan det gikk, eller  om det var avvik. 
  •  Turene skal ikke være på områder hvor det er  gapahuk eller lavvo som er samlingspunkter og at avstandsregel ikke lar seg gjennomføre. 
  • Turleder har ansvar å vise bort personer som ikke innordner seg strenge sosiale regler som settes slik for at alle som deltar på tur med Turistforeningen skal kunne føle seg trygge. 


Hvordan publiseres våre turer

Turene legges inn på  vår siden aktiviteter og turlag. Klikk på siden og du kommer inn til et bilde med rød knapp, hvor det står aktivitet. Se lengre nede på denne siden. 

Publisering på sosialemedier gjøres følgende: Uka før en en aktivitet blir turen publisert på sosialemedier som Facebook og Instagram.

Større arrangementer legges ut på sosialemedier som et arrangement, hvor det lenkes til hjemmsiden, hvor du foretar påmelding.  

Når du har åpnet for den aktiviteteten som du ønsker å delta på, må du melde deg på. Turer som går i nærmiljø har nomalt ikke kostnader knyttet til deg. Påmelding er for at vi skal følge kravet om eventuelt smittesporing.  Inntil vi vet noe annet vil påmelding til alle turene gjelde. 

Det er ikke krav til medlemskap - men vi håper at det vil friste med å være medlem. Slik kan Turistforeningen øke sitt samfunnsengasjement med å legge tilrette til  aktivitet, for alle. 


Her vil du finne våre turer og aktiviteter.

For å vite litt om de forskjellige gruppene kan du lese informasjon litt lengre ned på siden. 

Tittel 1
Foto: Kirsten Elise Hegge
Foto: Kirsten Hegge

Vi oppfordrer alle til å gå på tur og nyte naturen i sitt nærmiljø.  I Sandefjord er vi  tross alt heldige i denne vanskelige situasjonen at vi har naturen så nært innpå oss, at vi alle kan ta en tur utfra der vi bor. 

Regjeringen kommer med tydelige strenge tiltak for hvordan vi kan stoppe smittespredningen av covid-19 i samfunnet. Sandefjord Turistforeningen har i samråd med kommuneoverlegen tatt en beslutning om at inntil videre legges all aktivitet ned. 

Det gjøres løpende vurderinger ut fra hvordan smittespredning i Sandefjord foreligger om vi kan iverksette aktiviteten igjen. Det settes ikke noe dato i dag på hvor lenge nedstengingen skal vare. Målet er at vi skal åpne opp for fellesturer og aktivitetet igjen så fort situasjonen tilsier at vi kan åpne opp. 

Daglig leder, Kirsten Hegge, synes det er trist, men  ser at det er nødvendig med et midlertidig stopp i Sandefjord. Slik kan foreningen forhindre spredning av viruset. Begrensningen på hvor mange personer vi omgås kan forhåpentligvis gjøre spredningen vanskelig og vi kommer oss over denne smitteperioden med at færrest av oss blir syke. 


Våre turledere synes også dette er leit men sier samtidig at de ser frem mot at Turistforeningen igjen kan samle tur-og naturglade personer på tur. 

Inntil vi møtes igjen - ta godt vare på hverandre! 


Naturen er alltid åpen og det er helt gratis å benytte de flotte områdene vi har rundt oss

Få gode turtips her på Ut.no Et tips kan være å lage fine julekranser av det du finner i naturen. Nå må vi gjøre det beste ut av situasjonen. Slik stopper vi smitten 

  • Hyppige vask av hendene 
  • Holde avstand 
  • Bli hjemme om du er syk 
  • Begrens sosial kontakt med andre 
  • Følg FHI og kommunale råd og veilledningVåre turgrupper  presenteres her