Om foreningen

Foto: Kirsten Elise Hegge

Sandefjord  Turistforening 

er en forening for alle turinteresserte. STF har ca 2 656 medlemmer, og er dermed den største foreningen i Sandefjord som har friluftsliv som grunnverdi.

Sandefjord Turistforening tilbyr deg sine tilbud og aktiviteter, og vårt mål er å få folk i alle aldre og livssituasjoner ut på tur og i aktivitet.  Ved siden av kontor-, butikk- og hytter, drifter og vedlikeholder foreningen 260 km med stier. Vi gjennomfører mer enn 300 turarrangementer årlig.

Foreningens hytte, Heisetra er åpen søndager med enkel servering. Slirabu er en hyggelig selvbetjeningshytte med 9 sengeplasser, også den med innlagt strøm. Hyttene danner et fint tun med utsikt ned til Heivannet. Dette er et godt utgangspunkt for turer langs merkede stier og løyper sommer som vinter. 

Gapahuken Matskapet ved Røveren, øst i Goksjø er åpen for alle. Fin bålplass og beliggenhet ned til vannet. 

Flautangen har også fått sin gapahuk i løpet av 2014. Denne ligger til stranden, en liten avstikker fra Kyststien. God bålplass og overnattingsmuligheter i gapahuken for 15 - 20 personer.

Søndre Truber har i 2017 fått en gapahuk plassert idyllisk til vendt mot solen. Her er det flott hele året - men kanskje spesielt sene sommerkvelder. Her er det plass til 15 - 20 personer til overnatting. Du må ta med litt ved til bålbrenning. Søppel må hver enkelt ta med seg hjem - dette gjelder for alle våre anlegg som både hytter og gapahuker. 

Løypenettet på tilsammen 260 km har fått ny tilvekst de senere år. Fra tidligere har foreningen merket ca 200 kilometer turløyper i Vestre Kodal. I tillegg har vi fått kyststiene på Vesterøya og Østerøya som er et bynært turtilbud med tilsammen 45 kilometer merket sti/vei.

Siste gapahuk ble oppført i 2019 er på Langeby, på stedet som kalles Hellenesknatten. Her kan en skoleklasse overnatte og ha et hyggelig opphold med en vakker solnedgang. Her er det anlagt grill og sittegruppe. Du må selv ta med grillkull. Det er ikke bålplass. 

Ta kontakt med foreningen - vi hjelper deg med medlemskap og turforslag for hele landet, sammen med gode utstyrsråd.

I butikken finner du basis ting du trenger i sekken for en vellykket dagstur eller en tur fra hytte til hytte.

Tursentert i Matrosgata 

Åpningstider og kontaktinformasjo for Tursentert i Matrosgata 6, Sandefjord 

Onsdag 12-16

Torsdag 10-18

Fredag 10-16 

Telefon og epost blir besvart alle ukedager!

Mobil 95 40 50 85 - epost: sandefjord@dnt.no

Daglig leder, Kirsten Hegge - kirsten.hegge@dnt.no 

Prosjektleder Thore Borg - thore.borg@dnt.no  


I Matrosgata har foreningen et tursenter/ butikk som skal dekke det en dagstursekk skal inneholde. Turkart, nasjonalt og lokalt kart skal vi være gode på. 

Turinformasjon skal du kunne få dekket - og vi har turbøker som vil gi deg gode turtips. 

Medlemskap tegnes gjerne via nett - men det finnes løsninger for deg som ikke er online. Kom innom til en hyggelig turprat. 

Nøkler til våre hytter må hentes i åpningstidene: booking gjøres på Ut.no

Kontor/administrasjon er betjent på telefon og epost alle ukedager. 

Reisevilkår for Sandefjord Turistforening 

Medlemskap i DNT

Medlemskap  skal kunne gi deg opplevelser for livet. 

Om ikke annet er avtalt tegner du medlemskap i lokalforeningen der du har bostedsadresse - dine medlemsfordeler gjelder for hele DNT.