Heisetra
Heisetra Foto: Kirsten Hegge
Heivannet
Heivannet Foto: Kirsten Hegge
Stue Heisetra
Stue Heisetra Foto: Kirsten Hegge
Sofa Heisetra
Sofa Heisetra Foto: Kirsten Hegge
Vedfyring
Vedfyring Foto: Morten Granerød
Hems med femten sengeplasser
Hems med femten sengeplasser Foto: Kirsten Hegge
Køyeseng på ett av tre soverrom i førsteetasje
Køyeseng på ett av tre soverrom i førsteetasje Foto: Kirsten Hegge

Heisetra leies ut til skoleklasser, familier og grupper for overnatting og andre arrangementer alle dager.

Hytten bookes på Ut.no. Du betaler for oppholdet ved bestilling. 

Heisetra kan leies fra mandag til mandag.

Døgnpris medlem - og ikke medlem. 

 Vi kan anbefale julaften og romjul på Heisetra sammen med familien. Du er nesten garantert snø,  i vertfall er du garantert jul med en ro som en jul skal inneha. 

Nyttårsaften, er også flott på Heisetra. Med et kjøkken som er godt innredet - er det bare fantasien som stopper en fra å lage de nydeligste måltider - og som oppleves flott å dele med familie og venner. 

Hytta er låst med nøkkel som hentes og leveres i Matrosgata 6.

Det er mobildekning i området, for deg som har telenor-abonnement

Tur- og aktivitetsmuligheter

Hytta ligger inntil Heivannet og Svartåa og i tilknytning til turistforeningens 100 km merkede løypenett, i noe av Vestfolds fineste og mest varierte skogsterreng. I tillegg til å være utgangspunkt for mange av STFs blåmerkede stier, er hytta også knyttet til to natur-/kulturstier: Svartåa kultursti (9,7 km) og Heia-Vestby kultursti (7,6 km).  Hytta har et fint nærområde med muligheter for fiske, bading og plukking av bær og sopp. Om vinteren er det ofte kjørt opp skiløyper i området rundt hytta. Heisetra er lagt til rette for barn og funksjonshemmede. Med utgangspunkt i denne hytta, kan man gå på merkede stier helt opp til Hardangervidda.

Anbefalte turer er til Grevesteinen (ca to km hver vei, flott utsikt fra toppen), Tur til Sliradammen, Øvre – og nordre Heivann rundt (ca fire km) og Heivannet rundt (ca to km). 

  Utstyr og fasiliteter, Heisetra

Hytta inneholder garderobe, forstue, spisestue med til sammen plasser til 25 personer, kjøkken, vaskerom (ikke dusj), toalett, HC-toalett, 3 soverom med til sammen  åtte sengeplasser. Ett av soverommene har dobbel køyeseng, så denne senga kan telle som fire.  Da er det 10 sengeplasser fordelt på tre soverom .  Hems med plass til femten personer. Til sammen tyvefem soveplasser. 

Utenfor er det en romslig terrasse. Det er grill og bålplass. Ved er tilgjengelig i bod som har DNT standard nøkkel. Grillkull må tas med selv.

Hytta har innlagt varmt og kaldt vann. Oppvarming er strøm og vedfyring.

Hytta er tilrettelagt for funksjonshemmede med handicaptoalett. For rullestolbrukere som ønsker å komme inn i hytta, kan det legges ut en kjørerampe ved døren til terrassen. Det er en utfordring å komme inn på soverom, med stol.

Soverommene er utstyrt med køyesenger med dyner og puter. Ett av rommene har en køyeseng - rom to har to køyesenger mens det tredje rommet med en køyeseng med doble senger, både oppe og nede. Lakenpose må benyttes. Hemsen har 15 senger med dyne og pute. Lakenpose må benyttes. 

 Kjøkkenet er utstyrt med komfyr, kjøleskap, oppvaskmaskin, kjøkkenutstyr og dekketøy til ca 30 personer. I tillegg er det mikroovn.  Det er ikke proviant på hytta. 

All søppel må hver enkelt leietager ta med hjem. Ingen renovasjon på hytta eller i området rundt. 

Tilrettelegging for skoleklasser

Inne på hytta er det et godt utvalg av ulike spill og  tretti eksemplarer av DNTs tursangbok. Dette er tilgjengelig for alle som leier hytta. 

Tilrettelegging for funksjonshemmede

Hytta er lagt til rette for funksjonshemmede, med utvendig toalett. For tilgang til stue, kan det legges tilrette med rampe fra døren ut til terrassen. Tilgang til soverom eller hems, er ikke mulig med rullestol.

 Bilkjøring til hytta er tillatt for transport av bevegelseshemmede. 

Båt - kano

På Heivann er det robåt som er til fri disposisjon for alle som er på tur på Heia. Ønske det å leie kano, gjøres avtale med tursenteret i  Matrosgata når nøkkel skal hentes. 

Parkering

Parkeringsplass skal benyttes. Kjøring til hytten er kun tillatt for levering av utstyr. Det er ca 100 m å gå til hytten. 

Det oppfordres til å betale kr 30 for døgnparkering - men ingen krav. Kan betales med VIPPS: Betal - søk Heisetra. 

Du kan kjøpe kart enten i kiosken på Slirabu eller i ved tursenteret Matrosgata 6. 

Fiske i Heivann og andre vann i Frizøe skoger

Det er ørret i fiskevanna i området.  Fiskekort kjøpes hos Sandefjord JF. I Norge har alle barn/unge inntil 16 år gratis fiskerett enkelte tider på året, gjelder med håndsnøre og stang. 


Slirabu en vakker sommerdag
Slirabu en vakker sommerdag Foto: Kirsten Hegge

Slirabu er en hytte som er beregnet på turfolket som kun trenger en seng til seg selv - og eventuelt venner og familie. 

​​​​​​​

For tiden er ikke hytta til leie, grunnet sikkerhetsmessige hensyn. Gjelder i 2022 (inntil dette er utbedret) 


Hytten er vanligvis låst med DNT-nøkkel. Gjelder ikke under pandemien. Da er hytta låst med spesialnøkkel.  Nøkkelen kan alle som har medlemskap i DNT kjøpe mot et depositum på kr 100.- . Fås kjøpt i alle lokalforeninger. 

Du bestiller seng på Ut.no. Det skal alltid være to senger som ikke lar seg bestille. (gjelder når det ikke er pandemi. Under pandemien er det kun bestilte kunder som har tilgang til hytta.

Hyttas innhold

Tilsammen er det ni senger på hytta. Fordelingen er to køyesenger på rom en. På rom to er det to køyesenger, hvorav en seng har en dobbelmadrass. Les mer info på Ut.no

Stue og kjøkken er sammen. Av innhold på kjøkkenet er det en kokeplate og kjøleskap med fryser. Alt av bestikk og gryter er tilstede. 

Hytten har ikke innlagt vann. Du henter vann med kanne fra handicaptoalettet på Heisetra. Kun noen skritt å gå. 

Når du ankommer hytta

Du skal alltid registrere deg i loggboken. Hyttetilsynet kan komme på tilfeldig besøk- og den som ikke har logget seg inn blir bedt om å gjøre det. 

Betaling

Du bestiller/booker hytta på Ut.no. Du betaler og får kvittering på epost. Sitteplasser Slirabu
Sitteplasser Slirabu Foto: Kirsten Hegge
Spisestue Slirabu
Spisestue Slirabu Foto: Kirsten Hegge
Køyesenger Slirabu
Køyesenger Slirabu
Heivannet
Heivannet Foto: Kirsten Hegge