Foto: Kirsten Hegge
Foto: Kirsten Hegge
Foto: Kirsten Hegge

Heisetra leies ut til skoleklasser, familier og grupper for overnatting og andre arrangementer, alle dager med unntak, lørdag fra klokken 15.00 til søndag klokken 17.00.

Hytten bookes på Ut.no. Du betaler for oppholdet ved bestilling. 

Hyttene kan leies fra mandag til mandag.

Døgnpris medlem og ikke medlem. 

 Utleieperioden er fra St.Hans til skolestart i august - og i desember. Vi kan anbefale julaften og romjul på Heisetra sammen med familien. Du er nesten garantert snø, vertfall er du garantert jul med en ro som en jul skal inneha. 

Nyttårsaften, er også flott på Heisetra. Med et kjøkken som er godt innredet - er det bare fantasien som stopper en fra å lage de nydeligste måltider - og som oppleves flott å dele med familie og venner. 

Hytta er låst med nøkkel som hentes og leveres i Matrosgata 6.

Det er mobildekning i området, for deg som har telenor-abonnement

Tur- og aktivitetsmuligheter

Hytta ligger inntil Heivannet og Svartåa og i tilknytning til turistforeningens 100 km merkede løypenett, i noe av Vestfolds fineste og mest varierte skogsterreng. I tillegg til å være utgangspunkt for mange av STFs blåmerkede stier, er hytta også knyttet til to natur-/kulturstier: Svartåa kultursti (9,7 km) og Heia-Vestby kultursti (7,6 km).  Hytta har et fint nærområde med muligheter for fiske, bading og plukking av bær og sopp. Om vinteren er det ofte kjørt opp skiløyper i området rundt hytta. Heisetra er lagt til rette for barn og funksjonshemmede. Med utgangspunkt i denne hytta, kan man gå på merkede stier helt opp til Hardangervidda.

Barnas Turlag har utarbeidet fire små kart med tips til fire barnevennlige turer i området: Tur til Grevesteinen (ca to km hver vei, flott utsikt fra toppen), Tur til Sliradammen, Øvre – og nordre Heivann rundt (ca fire km) og Heivannet rundt (ca to km). Kartene selges for fem kr pr. stk.

  Utstyr og fasiliteter, Heisetra

Hytta inneholder garderobe, forstue, 2 stuer med til sammen plass til 25 personer, kjøkken, vaskerom (ikke dusj), toalett, HC-toalett, 3 soverom med til sammen  10  sengeplasser, samt hems med plass til 15 personer. Utenfor er det en romslig terrasse. Det er grill og bålplass. (ved bør/kan hentes i skogen, og grillkull må tas med selv)

Hytta har innlagt vann og oppvarmingen er strøm og vedfyring. Hytta er tilrettelagt for funksjonshemmede med handicaptoalett. For rullestolbrukere som ønsker å komme inn i hytten, kan det legges ut en kjørerampe ved døren til terrassen. Det er en utfordring å komme inn på soverom, med stol.

Soverommene er utstyrt med køyesenger med dyner og puter. Ett av rommene har en køyeseng - rom to har to køyesenger mens det tredje rommet med en køyeseng med doble senger, både oppe og nede. Lakenpose må benyttes. Hemsen har 15 senger med dyne og pute. Lakenpose må benyttes. 

 Kjøkkenet er utstyrt med komfyr, kjøleskap, oppvaskmaskin, kjøkkenutstyr og dekketøy til ca 30 personer. I tillegg er det mikroovn.  Det er ikke proviant på hytta. 

All søppel må hver enkelt leietager ta med hjem. Ingen renovasjon på hytta eller i området rundt. 

Tilrettelegging for skoleklasser

Inne på hytta er det et godt utvalg av ulike spill og 30 eksemplarer av DNTs tursangbok. Dette er tilgjengelig for alle som leier hytta. 

Tilrettelegging for funksjonshemmede

Hytta er lagt til rette for funksjonshemmede, med utvendig toalett. For tilgang til stue, kan det legges tilrette med rampe fra døren ut til terrassen. Tilgang til soverom eller hems, er ikke mulig med rullestol.

 Bilkjøring til hytta er tillatt for transport av bevegelseshemmede. 

Båt - kano

På Heivann er det en rød robåt som er til fri disposisjon for alle som er på tur på Heia. Ønske om å leie kano, gjøres avtale med kontoreti Matrosgata, ved bestilling eller når nøkkel skal hentes. 

Parkering

Parkeringsplass skal benyttes. Kjøring til hytten er kun tillatt for levering av utstyr. Det er ca 100 m å gå til hytten. 

Det oppfordres til å betale kr 30 for døgnparkering - men ingen krav. Kan betales med VIPPS: Betal - søk Heisetra. 

Utbedring av uteområdet

Det vil i en periode foregår endel bygging på området. Det bygges ny brygge med tresti - slik at alle med stol kan komme ned til vannet. Videre skal stien rundt Heivann utbedres med solide overganger over våtområdet. Inntil dette er på plass anbefaler vi sko som tåler vann, om en har lyst å ta turen. Du kan kjøpe kart enten i kiosken på Heisetra eller i butikken til STF, i Matrosgata 6. 

Fiske i Heivann og andre vann i Frizøe skoger

Det er ørret i fiskevanna i området.  Fiskekort kjøpes hos Sandefjord JF. I Norge har alle barn/unge inntil 16 år gratis fiskerett, gjelder med håndsnøre og stang. 


Slirabu er en hytte som er beregnet på turfolket som kun trenger en seng til seg selv - og eventuelt venner og familie. 

Hytten er låst med DNT-nøkkel. Nøkkelen kan alle som har medlemskap i DNT kjøpe mot et depositum på kr 100.- . Fås kjøpt i alle lokalforeninger. 

Nytt fra sommeren 2018 er at du kan bestille seng på Ut.no. Det skal alltid være to senger som ikke lar seg bestille. Sengene er ment til dem som er medlemmer og som ikke har bestilt seng. 

Hyttens innhold

Tilsammen er det ni senger på hytta. Fordelingen er to køyesenger på rom en. På rom to er det to køyesenger, hvorav en seng har en dobbelmadrass. Les mer info på Ut.no

Stue og kjøkken er sammen. Av innhold på kjøkkenet er det en kokeplate og kjøleskap. Alt av bestikk og gryter er tilstede. 

Hytten har ikke innlagt vann. Du henter vann i kanne fra handicaptoalettet på Heisetra. Kun noen skritt å gå. 

Når du ankommer hytta

Du skal alltid registrere deg i loggboken. Hyttetilsynet kan komme på tilfeldig besøk- og den som ikke har logget seg inn blir bedt om å gjøre det. 

Betaling

Det er to måter å betale på. Du kan betale med VIPPS - eller du kan ta med deg en "giro" som ligger i bokhyllen å følge anvisning på hvordan det skal gjøres.