OPPTUR 3.mai

Vi har klart det!
Vi har klart det! Foto: Gretha Schreiner

Oppmøteplassen fyltes opp av ungdommer fra morgenen av. De aller første kom før klokken 08.00. Smilende og glade, var de klare til dagens oppgave, å gå ca 8 km i Hjertås.

Når starten gikk, var oppmøteplassen full av deres medelever, både fra egen skole - men også fra andre skoler i byen. Totalt var det påmeldt 450 elever fra byens 8.klasser. 

Det er ikke noen nyhet at tur i skogen blir så mye lettere i sol og blå himmel. Og tenk at shortsen kunne brukes - det var deilig. 

Fra startskuddet gikk - tok det 35 minutter til alle elevene var i skogen. Stien var godt merket med røde bånd - alle elevene var utrustet med kart. Ungdommen, er ikke alene om å glemme å følge med på stien og merkingen - men følger etter hverandre, selv når en kommer til et stikryss, og det hadde vært lurt å sjekke kartet. Men, i stedenfor følger etter hverandre. Kjenner flere aldersgrupper som gjør samme tabbe. Til historien her hører det med at lærer måtte foreta en liten leteaksjon i skogen, for å finne alle sine elever. At det står erfarne turgåere på post i skogen-  og som tross for mange andre ungdomstemmer, hører når noen roper om hjelp.  Ja, da går det bra. Alle kom seg vel gjennom skogen. 

Noen liker å rusle og ta seg god tid på en slik flott dag i skogen og nyte utsikten på  toppene - mens andre finner det best å få turen unna i en fart. De første elevene kom i mål på under en time. Disse elevene var veldig fornøyde med at de hadde "slått" nesten 450 andre turgåere. Konsenkvensen var at det ble litt lenge å vente på at lærer kom til målområdet - og som da kunne sende sine leiavåventeelever avgårde, slik at de kunne sykle hjem. 


Lykke, vi er i mål
Lykke, vi er i mål Foto: Kirsten Hegge

Forhåpentligvis vil noen av elevene benytte kartet flere ganger. Men, da blir utfordringen at stien ikke lenger er merket. Da må orientering gjøres. Kanskje det er noen foreldre som har lyst å bli med på turen? 

Hjertås har unike fine stier og flere utsiktspunkter. Hjertåstoppen er spesielt flott, og her ble elevene invitert til å spise sin medbrakte lunsj. 

Våren er spesielt fin overralt i naturen - Hjertås er ingen unntak. Med vakker fuglekvitter, blomstrende hvitveis og den flotte bjørka med nye skudd. Våren er deilig!  Å fylle skogen med ungdom, er spesielt vakkert.

Takk til årets 8.klasse for at dere sporty stilte opp. Takk til skolene for at dere prioriterte OPPTUR, også i år. 

Velkommen tilbake i 2018.