En skikkelig vinter KDU-dag

Det var noen spennende dager i forkant, mens planlegging til årets nasjonale familiedag skulle planlegges. Yr.no meldte regn, mye regn. Hva gjør vi? 

Ikke dårlig vær - kun dårlige klær ble vårt motto. Vi gjennomfører, men vi la inn aktiviteter som ble gjennomført inne. 

Den store lagerhallen kan romme mange mennesker,  der ble det hengt opp diskolamper i taket og , et lydanlegg med dansemusikk. Da kunne man danse seg varm, om kulden kom innenfor vinterdressen. 

Ansiktsmaling er alltid populært, her var det kø hele dagen. Alle barn ville til Tine, og forvandle seg. Ut av hallen kom det både skumle- og koselige barn med ansiktet forvandlet med et tryllemalingstriks.

Foto: Kirsten Elise Hegge
Foto: Kirsten Elise Hegge

Utenfor var det faktiskt veldig kjekt å være hele dagen - det ble ikke regn som varslet, men snø - og det var jo helt perfekt for dem som ville lage snømann. Og fotografen fant en liten kar som hadde laget en mann av snø. Med en pinne som nese og to snøøyne ble det skapt årets første snømann. En aldri så liten mestringsfølelse steg frem i den lille gutten - som forøvrig også skulle vise seg å ha en liten diskofot i vinterdressen. Med armene over hode og kroppen i stor sving, så ble det fart på dansegulvet. Livsglede kom til uttrykk, både ute og inne :) 

Foto: Kirsten Elise Hegge
Turbo elsker barna og vil så gjerne være med å leke i snøen
Turbo elsker barna og vil så gjerne være med å leke i snøen Foto: Kirsten Elise Hegge

Selv om snøen la seg på isen og ødela litt, for dem som ville stå på skøyter - så var det noen som gikk på planlagt tur til Røvern- og kom tilbake med et stort smil om munnen, og synes de hadde hatt en flott tur. Erik, synes også det var en flott tur - selv om det var litt trått å gå på skøyter. Med riktig utstyr og staver kom han seg frem, allikevel. 

Med turleder Ragnar på tur
Med turleder Ragnar på tur Foto: Kirsten Elise Hegge

Det var godt besøk på standen hvor Hilde stod og smilte sitt flotte smil. Her ble det delt ut Tur Tipp og utlån av skøyter. Foreningen gleder seg over at flere ville bli medlemmer , og noen medlemmer vil også stille som frivillig , for å gjøre en innsats for Sandefjord Turistforening.

Foreningen mottok mange takk, fra publikum for den innsatsen som gjøres for å legge tilrette for et aktivt friluftsliv. Foreningen har blitt lagt merke til av både store og små. Alle vil ha mer aktivitet ! 

Er det noen til som vil legge litt innsats i det å være frivillig - da er det bare å ta kontakt med kontoret vårt i Matrosgata 6. Her vil du møte et stort smil om du stikker innom og sier: Jeg vil være med ! 

Hilde som standvert
Hilde som standvert Foto: Kirsten Elise Hegge

Vårt kiosktilbud blir satt stor pris på av besøkende. Varm kakao og vaffel med syltetøy, servert av to blide og hyggelige damer som heter Monica og Tine. Her var det til tider vaffelkø :) En og annen pølse forsvant også i munnen på noen firbeinte. 

Det skal ikke være kjøpeplikt på Svinessaga - det legges derfor opp til at det kan stekes mat på oppsatte bålpanner og bål. Men vi blir glade når det kjøpes litt fra vårt kiosktilbud :) 

I kiosken kan det lånes sikkerhetsutstyr om det skulle være behov for hjelp på isen, i form av ispigger og sikringstau. 


Svinessaga kiosken
Svinessaga kiosken Foto: Kirsten Elise Hegge

En vinterdag hvor smilet og gleden over at det er godt å være ute sammen. Jeger og Fisk hadde sin stand på området og melder at det på deres fiskekonkurranse både ble fisk og delt ut premie til en lykkelig fisker. Hvor stor fisken var (mellom øynene) det har ikke kommet oss for øret. Uansett kan deres forening også konkludere at dette ble en flott vinterdag :) 

Jeger og fisk,med sin stand
Jeger og fisk,med sin stand Foto: Kirsten Elise Hegge

Skrevet av Kirsten Elise Hegge 7. februar 2017