På søndagstur til Blåfjellhuken

Blåfjellhuken
Blåfjellhuken Foto: Annelise Qvale

"En middels krevende tur, en del bakker og smale stier - med flott terreng og utsikt utover hele Grenlandsområde" Slik var beskrivelsen fra turleder Annelise som tok med seg turfolket på søndagstur.

Det var kun seks personer som møtte opp klokken ni søndag morgen. Turen over Kvelde i bil, var alle kjent med - men når veien snor seg mellom Solvika, da føler en at en er kommet ut i villmarka.

Bilene ble parkert nedenfor Solvika camping og gikk på nordsiden av Heivannet, forbi speiderhytta og opp til Blåfjellhuken. Her ble det en god rast. På bildet kan det så vidt skimtes den flotte utsikten.

Når man har kommet opp til Blåfjellhuken har man egentlig bare gått 1/4 av turen. Turen tilbake rundt Middagskollane er ca 10 km, noe av denne turen er både bratt og kupert, og mye i skikkelig eventyrskog.

Etter Ristingskollen kom vi ut på skogbilveien igjen og kunne følge denne tilbake til parkeringen. Ja, man kan bli litt sliten, tilbaketuren er drøy, men med en pust i bakken og litt sjokolade innimellom, gikk det bra.

Det var en deilig dag med flott vær !

Med vennlig hilsen Annelise

Skrevet av Kirsten Elise Hegge 29. september 2016