Vårdugnad på Heisetra

Hyttetur uten fyr på peisen er helt utenkelig. Ikke sant? Eller tenk deg at du ikke finner en liten vedkubbe når du skal steke pølser på bål? Vedhogst er viktig på dugnad. Aksel styrer motorsagen med stø hånd og har godt med sikkerhetsutstyr på seg.

Svenn Arne brukte også motorsag og han sørget for at utsikten fra hytta til Heivannet ble enda flottere.

Sørge for ved
Sørge for ved Foto: Kirsten Hegge
Humle
Humle Foto: Kirsten Hegge

Amilia, 6 år, er ei jente som er glad i å jobbe. Hun løp på sine små ben, og utførte mange oppgaver hele dagen.  Men, hun fikk et annet oppdrag også som hun ikke helt hadde tenkt seg. Hun fant en humle som var helt utslått av utmattelse. Den lå helt uten stand til å fly. Eneste den beveget med trege bevegelser,var bena. Da satte vi gang med en redningsaksjon : REDD HUMLA!

Forsiktig la vi den på et forstørrelses-glass og undersøkte den. Vingene var ikke skadd - det var bra. Saftflasken med rød husholdningssaft inneholder mye god mat for en liten humle. Den fikk servert mat, og nærmest la vi den oppi safta. Vi kunne med glede se at den drakk grådig. Vi kunne se at den sakte ble litt bedre. Det var spennende når vi kunne sette den på den myke mosen på bakken. Og gleden var stor når den klarte å lette den runde fine kroppen med sine vinger - og fly av sted.

God sommer ønsker vi humlebrumle :)

Amilia, 6 år, på dugnad
Amilia, 6 år, på dugnad Foto: Kirsten Hegge

Når gradestokken viser over 20 grader og vi måtte smøre oss godt med solkrem, denne dagen. Det var en flott dag for dugnad på Heisetra. 

Håper flere har lyst å delta neste gang :)