Julefreden senker seg i SOTF

Foto: Kirsten Hegge

God Jul, alle SOTF-venner. Med et stemningsfullt bilde fra Heisetra, ønsker vi dere alle en stille og rolig Julefred.

Året som snart er historie har vært viet til Friluftslivet. Vi håper du kan se tilbake på året og glede deg over fine naturopplevelser.

Heisetra, er hytten som kunne fortalt mange koslige hyttehistorier, om hytten kunne snakke. Hytteboken er hvertfall full av takkeord, fra mange fornøyde hyttegjester.

Som avslutning på SOTF mange gjennomførte arrangementer var Barnas Turlag, sitt nissearrangement i slutten av november.  Det ble ikke helt som vi hadde ønsket ang snø - men, det skremte ingen fra å ta turen opp til Heia, hvor det ventet gratis grøt og nisse i skogen, som delte ut gaver til barna.

Vi fikk en liten anelse om at dette var et populært arrangement - når vi så at arrangementet  som ble postet på facebooksiden, nådde det ut til 22 000 personer. Det kom ca 300 mennesker. Vi hadde heldigvis tenkt på å ha parkeringshenvisere tilstede. De fikk plassert ca 100 biler - nabotomten ble tatt i bruk som P-plass, etter tillatelse av grunneier.

All grøten som var i kjelene ble delt ut - hver pakke nissen hadde i sekken, ble delt ut! Ingen rester, igjen.

Foto: Kirsten Hegge

KOM DEG UT DAGEN- september

Som nevnt tidligerer hadde vi også et meget godt besøkt KDU-dag i september. Med flere hundre besøkte i Hjertås var dette også et arrangement som det er hyggelig å se tilbake på.

Foto: Hilde Haugen

Friluftlivets år er gjennomført. SOTF er en særs aktiv forening. Til tross for at vi ikke har fler enn ca 100 aktive frivillige, av våre ca 2400 medlemmer.

Blant den innsatsen som gjøres er det aktiviteter som: arrangementer - dugnadsinnsats  på foreningens eiendommer- administrative oppgaver, som kontorvakter - og ikke minst, vår til nå aktive redaksjonskomitee - kioskvakter - og løypekomitee.

Tusen takk, til hver av dere! Det er så moro å tenke på alt vi får til, når vi gjør det sammen.

Det er slik at det er mange som har stått i frivillighetsens ånd i mange år - men som nå av ulike årsaker velger å trekke seg.

SOTF bukker og takker, for all den innsatser som er gjort gjennom årene. Dere skal vite at all jobben - har gledet mange mennesker, med alt som er lagt tilrette og det som er produsert.

Redasjonskomiteen har bestått av tre personer. Tusen takk, for alle de flotte "Glade Vandrer" bladene som er utgitt, to ganger i året, i mange år. Hvert år har vi fått utdelt en nydelig kalender, den kommer også i år, til alle våre medlemmer, sendt hjem i posten. Nå trekker komiteen seg fra vervet sitt. Sigmund - Gretha og Ingrid, sier at de har hatt det veldig kjekt sammen, i alle disse årene, nærmere 15 år, ønsker nå å bruke fritiden sin, på andre oppgaver.

SOTF ønsker også spesielt å takke kyststikomiteeleder Ingerid, for alle de årene hun har stått på. Med mang en liter blåmaling og merkestolper, har hun sammen med sine venner merket stiene, langs kysten. Nå ber hun grunnet alder, om å bli erstattet for denne jobben.  Det skal SOTF selvfølgelig innfri.

Vi gleder oss til 2016 og lover at mang en tur skal gås og mang en sti skal tråkkes - og da på remerkede løyper med nye flotte turskilt. Stiene legges også nå inn digitalt - etterhvert som stiene blir merket via GPS.

Hjemmesiden år  - og alle andre foreningers hjemmsider, kommer i 2016  i ny innpakning. Vi håper du fortsatt vil følge oss på hjemmesiden.

Riktig GOD JUL - til alle og enhver!

Skrevet av Kirsten Elise Hegge 24. desember 2015