Høstmøte 2015

Foto: Kirsten Hegge

Når høstmørket faller på er det godt å komme sammen rundt et veldekket bord med tente lys. Å prate med våre turvenner og le litt av opplevelser en har opplevd i løpet av en lang tursesong. Ikke minst å høre hva har skjedd i vår forening i år. Og hvilke planer er det som ligger foran oss.

Spesielt Roar Straume, styremedlem og aktiv turleder i SOTF, gledet mange av oss med litt skrekkblandet fryd over hans stunt i kajakk.

Vi var ca 50 SOTFmedlemmer som var samlet 4.nov på Rukla. Festkomiteen hadde dekket flotte bord og bestilt rundstykker. Kaffe og en liten sjokoladebit smakte godt.

Et av møtets viktigste pungt var Svinessaga. Dette tema ble ikke behandlet helt slikt som planlagt og tenkt, Årsaken var at arkitekten som skulle presentere saken, uteble. Det som kom frem var prosjektgruppens tanker om hytten. At hytten skal gjenspeile noe av områdets historie - at det skal være store vinduer - og at den skal plasseres høyt i terrenget. Skal dette blir Sandefjords svar på Rabot - hytta, Hemnes ?

Det forventes at dette er hytteplaner som snart vil ta form. Saken vil bli forelagt på Årsmøtet.

Ragnar Standal, styreleder, holdt er godt innlegg med et historisk preg for å formidle hvorfor vår forening heter Sandefjord og Oplands Turistforening. Han tok oss med tilbake til ca år 850 og viste et kartutsnitt hvordan kommunegrensene den gang var. Han hadde også funnet i historien hvorfor det å gå på tur var viktig. Den gang Kurbadet og Dr. Thaulow behandlet sine pasienter med gytje - maneter og tang. Da var det å gå på tur en viktig del av rekreasjonen. Å gå tur i vår nabokommune Andebu, var et godt tilbud når foreningen etablerete seg i 1932. Derav navnet Oplands!

Men, nå er vi snart en kommune. Spørsmålet er da, er det på tide å tenke nytt navn på vår forening til DNT Sandefjord ?Saken vil bli lagt frem for Årsmøte i 2016. En demokratisk håndsopprekning på møtet, vise at det var flertall for å tenke nytt navn.

Roar Straume, som i tillegg til en svært aktiv turleder i SOTF, er også over gjennomsnittet glad i å oppleve naturen til vanns, i sin kajakk.

Han holdt et flott innlegg om hans opplevelser og forsøkte å overbevise oss som satt veldig imponerte over hans prestasjoner - at dette er en sport som passer for oss alle. Vi får se om det kommer mange på kajakklubbens introkurs, av de fremmøte.

Undertegnede kan understreke at å ta seg frem på blikkstille vann i solnedgang, er en fantastisk deilig opplevelse. Men har tilgode å synes at å tilbringe hode under vann, er like fristende, som Roar synes.

Kajakkpadling er en aktivitet som har hatt stor fremgang i Norge. I DNT er også dette en aktiviet som  trekker mange ut på tur. DNT Oslo og Omegn, har etablert kajakknaust ved Aker brygge - så er du i Oslo, hvorfor ikke oppleve Oslo glidende på vannet.

Sakset fra Drammens Tidene, ved overtagelses av Svinessaga. Hytten har fått et løft, siden dette bildet ble tatt. Vises her som en kuriositet og med en snert av ironi.
Rabot-hytta, Hemnes, som vant hytte nr 500 i DNT.
Roar Straume, holdt et flott innlegg om kajakkpadling.

Skrevet av Kirsten Elise Hegge 15. desember 2015