Turprogram 2022

Turistforeningen har igjen laget et fullspekket turprogram. Her skal det være noe for alle, hele året. Vi har utvidet tilbudet i nesten alle gruppene. Du er invitert. Håper du liker det du får. 

Nytt av året er at det er frivillighetens år. Det skal vi markere sammen med Sandefjord Jeger og Fiskerforening på VÅR DAG, dato 22.mai. Du er invitert. Velkommen. Du skal får mer informasjon, publiseres på hjemmesiden når alt er planlagt ferdig

I år skal vi for aller første gang ha en dag som vi kaller for østerssanking. På forsiden av turprogrammet ser dere bilde av personer som sanker østers. Disse skal ikke grilles og spises. Dette er noe som skal saneres. Denne østersen er ikke ønskelig i vårt farvann. Vi gjør et slag for å holde bestanden nede. Bli med, vi skal finne en egnet strand og rense stranden for denne østersen. 


KURS

Som dere vil se er det et godt tilbud til deg som har ambisjoner om å bli turleder. For at turistforeningen skal kunne tilby et så mangfoldig turprogram, for alle aldergrupper, trenger vi flere kvalifiserte turledere. Følg oss på hjemmesiden. Kursene blir annonsert etterhvert, og det bare å melde seg på. For deg som ønsker å være turleder i vår forening, gjør vi en avtale som går ut på at du forplikter deg å være turleder i en periode, så får du kurset dekket av foreningen. God deal! 


FORENINGEN FYLLER 90ÅR

I 1932 ble Sandefjord og Oplands Turisforening etablert! Det har gått 90 år. Aldri har foreningen hatt så mange medlemmer som nå. Selv under pandemien har foreningen hatt positiv medlemsvekst. Vi observerer viktigheten av friluftslivet i disse vanskelige tider hvor pandemien har gitt oss så mange begrensinger. Foreningen sine frivillige har gjort mange tiltak for å ta imot publikum.

Vi nevner noen tiltak.  Vesterøya og Østerøya er remerket med avstandsskilt. I Kodal, på Heia, er det oppgradert sti rundt Heivannet. Det er bygget bruer og i tillegg bygget veranda på hytta med navn Slirabu. Dette for å kunne tilby turfolket på Heia en turvaffel på søndagene. Svinessaga Friluftsenter er så populært hele året at det strømmer til turfolk for å kose seg ute. 

Vi mener vi har mye å feire. Gleder oss over at foreningen har funnet sin plass og at turfolket setter stor pris på det frivilligheten får til. 

Turprogrammet kommer sammen med Fjell og Vidde i februar. Her får du en lenke om du vil se programmet i sin helhet. Du kan også gå inn på Min side og se under fanen publikasjoner. 

Kos deg over turprogrammet og nyt av de gode opplevelsene. 

Skrevet av Kirsten Elise Hegge 18. januar 2022