Svinessaga Friluftsenter er betjent  juli 2021

Foto: Kirsten Hegge

Utleie av kano - robåt med eller uten fiskestang som kan leies til en rimelig pris på Svinessaga i juli. Du kan ta med maten din og nyte dagen på området eller leie deg en kano og la deg gledes over ferden til vanns og til fots

Svinessaga Friluftssenter, adresse Kodalveien 76, ligger ved ferskvannet Goksjø. Ca 7 km fra Sandefjord sentrum. Hit kan du sykle eller benytte egen bil. Her er veibeskrivelse fra Sandefjord 

På Svinessaga Friluftssenter er det en klatrepark som er veldig populær. På området finnes  sittegrupper og bålpanner. Du kan ta med din egen mat og benytte bålpanner til egen hygge. 

Av aktivitet kan vi tilby blant annet utleie av kano - robåt og fiskestenger. 

Du møter hyggelig betjening som vil ta deg godt imot. 

Vi gjør oppmerksom på at det ikke er renovasjon på området, slik at alle må selv ta med seg sitt søppel hjem. 

Ønsker du å reservere kano - robåt eller fiskestenger sender du en e-post til; sandefjord@dnt.no. Betales gjøres via VIPPS


Gapahuken på Matskapet
Gapahuken på Matskapet Foto: Alf Himberg

Forslag til opplevelser på Goksjø kan vi tipse om å padle til gapahuken Matskapet. Her går du i land og kan velge mellom flere turruter, her er et tips. Gapahuken har overnattingsplass til 20 personer. Overnattings muligheter kan også være å benytte hengekøye. Skal du overnatte i gapahuken er det å anbefale et godt tykt liggeunderlag.  Det er etablert bålplass men du må ta med ved selv. Det er utedo på området. Drikkevann må du også ta med. 

Du kan også gå en flott kyststi langs Goksjø som har navnet etter et sagn om en røverhistorie. Stien kalles for Røverstien. Her kan du lese historien som Lorens Berg har skrevet i bygdeboka Sandeherred fra begynnelsen på 1900-tallet. 

Det er flere andre muligheter for å gå i land langs Goksjø. Du vil finne fine badesteder som består av svaberg eller sandstrender. 

Det er en fredelig plass på Goksjø - og slik er det ønsket at det skal være. Det er derfor utarbeidet turregler for området. Vær vennlig å respektere reglene og vis godt naturvett så vil naturopplevelsen bli gode for oss alle. 

Vi minner om at all søppel må vi alle ta med oss hjem. Sporløs ferdsel er en god leveregel. 


Skrevet av Kirsten Elise Hegge 25. juni 2021