TURBOKLUBB FOR BARNAS TURLAG

Lek og moro på Turboklubb

Barnas Turlag i Sandefjord starter opp med en ny Turboklubb, hvor vi møtes 1. og 3. tirsdagen i hver måned på Svinessaga Friluftssenter ved Goksjø.  Vi starter opp nå tirsdag 9. februar kl. 1730 og kjører på uken etter tirsdag16. februar.

Vi har fast oppmøtested på Svinessaga Friluftssenter, og legger opp til varierte, spennende og morsomme aktiviteter tilpasset sesong og vær/føreforhold.

Vi kjører igang bålpanner hver gang, slik at de som ikke rekker middagen hjemme, kan grille noen pølser eller ostesmørbrød, før man blir med på ettermiddagens aktiviteter.  De som er sultne tar med egen grill/bålpannevennlig mat, eller hva de måtte ønske å spise.  Etter en rolig oppstart, kan ungene leke i Tarzan løypa, gå på skøyter, låne/bruke sparkstøtting på isen, ake, gå tur med hodelykt rundt Eikåsen osv....

Vi starter med masse frilek, og etterhvert når gruppa får satt seg litt, vil vi legge inn elementer av læring/mestring og forskjellige temaer på de forskjellige kveldene fremover.  Last gjerne ned KulTur fra DNT, slik at dere fortløpende kan klikke litt av etter som barna kommer innom de forskjellige temaene.

Barnas Turlag Sandefjord stiller med flere turledere, nøkler og tilgang til stedets fasiliteter, men vi kan ikke ta ansvaret for barna alene.  Dvs. at alle barn må ha med en foresatt, som selv er ansvarlig for sitt/sine barn.  Etterhvert får vi se om vi blir så mange ledere at ikke alle foreldrene må være tilstede for sine barn, men dette må vi vurdere litt over tid.

Vi vil ut over vinteren sette igang med fuglekasse bygging.  Disse fuglekassene, skal etterhvert settes ut på Svinessaga og Heisetra, så kan vi utover våren følge med og se hvilke kasser som blir bebodd.

Så fort det blir litt lysere i været, vil vi også forsøke å få til et samarbeid med SJFF, slik at deres ungdomsgruppe kan stikke innom oss en tirsdag og lære oss litt om isfiske etter abbor og gjedde.  Alt kan skje og vi er veldig åpne for gode forslag til aktiviteter ut over våren og sommeren.

Aktivitetene er åpne både for eksisterende Barnas Turlag medlemmer og potensielle nye medlemmer på sikt.  Aktivitetene vil så langt som mulig være gratis, hvis ikke annet blir spesifikt annonsert på forhånd.

Er du mellom 5 og 13 år, liker å være ute og vil lære mer om friluftsliv, så er du hjertelig velkommen.

Møt opp tirsdag 9. februar kl. 1730
Ha med egen mat og drikke, gjerne noe som kan varmes på bålet
Kle deg varmt og godt etter forholdene, vi skal være ute.

Med tanke på dagens smittevern regime, må vi registrere alle som deltar på stedet.  Denne informasjon blir lagret i DNT sitt datasystem, men ikke brukt til noe annet enn eventuell smittesporing.

Barna kan omgås fritt, mens vi voksne må tilstrebe mimimum 1 meters avstand eller mer.  Litt avhengig av antall deler vi litt inn i grupper etter behov osv.

Er man syk eller har noen form for symptomer, skal man ikke komme, men holde seg hjemme, spise sunn mat og drikke tranen sin:-)

Vi har lagt opp til at man kan melde seg på arrangementet på forhånd, for å slippe å bruke så mye tid på plassen hver gang.  Alternativt registrerer vi fortløpende de som møter opp.

Velkommen!!!

Klikk her for å skrive tekst.

Skrevet av Kirsten Elise Hegge 4. februar 2021