10-TOPPSTUR  med  10-Årsjubileum

Gruppa er på vei til Hjertåstoppen (148 moh)
Gruppa er på vei til Hjertåstoppen (148 moh) Foto: Åse Svinsholt
Klikk her for å skrive tekst.

10-toppsturen i Sandefjord kan feire sitt 10- årsjubileum i år. Turarrangementet startet opp av Ivar Langemyh og Ragnar Standal. Tanken var å få alle til å gå en flott tur og få med seg alle de flotte utsiktspunktene vi har rundt sentrum av Sandefjord. 

Tanken ble til virkelighet og nå 10 år etter har flere tusen turglade gått den storslåtte turen. Mange har valgt å løpe den 22 km lange turen - noen sykler mens andre velger å gå. Her skal det være plass til alle, er tanken. 

I tillegg er det lagt inn en 4-toppstur også. Mange familier velger å ta den turen. Du kan ikke få med vogn - men helt perfekt å ta med barnet på ryggen i en bæremeis. Mange mennesker med ulike fysiske - og psykiske-utfordringer har gått turen. Alle er litt slitne ved målgang, men like fornøyde hver gang. 

Familien Mertins med sine to barn gikk 4-TOPPSTUREN i år. Gratulerer!
Familien Mertins med sine to barn gikk 4-TOPPSTUREN i år. Gratulerer! Foto: Kirsten Hegge

Turbo, han dukker opp og vil så gjerne leke og være sammen med barna. Men noen ganger er det mest de voksne som synes Turbo er både søt og har fin pels. Det tar litt tid å bli trygg. Turbo, han stiller gladelig opp for å bli tatt bilde av og smiler nesten fra øre til øre. Takk til familien Mertins for det flotte familiebildet. 

Klikk her for å skrive tekst.


Hvordan arrangementet ble gjennomført i henhold til smitteinstruks for covid-19

I år ble arrangmentet gjennomført med smittevern som stort fokus. Forhåndspåmelding med betaling var et tiltak. Det var påmelding gruppevis  til fastsatte klokkeslett, med forhåndsbetaling. Slik var den fysiske kontakten minimert for de frivillige som var i sekretariatet. For deltageren var det forutsigbart ved at turledere i gruppene  holdt alt under kontroll underveis på turen. 

Alle som deltok i arrangementet er inneforstått med at deltagerlister kan benyttes ved smittesporing- om noen skulle bli syke ukene etter arrangementet. 

Blomster som pryder tursekken
Blomster som pryder tursekken Foto: Kirsten Hegge

Grunnet pinse ble arrangementet flyttet en uke og kom da for første gang i historien inn i juni måned. Etter noen dager med god sommervarme er det i år mye blomstring. En pappa fikk sekken sin pyntet og det ble veldig fint, synes vi. Dette er en glad turfamilie som virkelig nyter å være ute i sommerstemning. 

To glade turgeneraler
To glade turgeneraler Foto: Kirsten Hegge

Ivar og Ragnar, er begge to erfarne turmennesker. I tillegg til å være sosiale og rause, er det kanskje oppskriften for at slike turarrangement oppstår?

Uansett vil vi takke disse to for at de i 10 år, på dugnad, har arrangert og tilrettelagt. Planleggingen starter tidlig på året. Både kart og terreng skal stemme. Løypene skal merkes og invitasjonen skal ut til alle turglade. Får de med seg mediene så er det helt topp. 


Klart at både Ivar og Ragnar, fortjener hver sin tropehatt som er dekorert med både eventyrfigurer - glansbilder og knapper. Hver sin gullstjerne og generalbånd som viser at disse to, de har levert i alle år. Kanskje vifta på toppen tar dette arrangementet helt til himmels? 

 Med tente stjerneskudd og blomsterkrans kunne de feire seg selv. Vi gleder oss stort sammen med dere begge to. 

Tusen takk - på vegne av alle turglade

En suveren dugnadsgjeng som gir av seg selv, klarer man seg ikke uten.
En suveren dugnadsgjeng som gir av seg selv, klarer man seg ikke uten. Foto: Kirsten Hegge

Tusen takk, til Bent Nygaard, Ivar Langemyhr, Bjørg Tveita, bak Monica Borg , foran Marion Nygaard ,Tore Borg, Kirsten Hegge, Tine Nordkvelle, Bjørn Røed og Ragnar Standal.

I tillegg takkes Hilde Haugen, Anne Lise Andreassen , Åse Svinsholt, Hilde Bostrøm, Erik Bryn Tvedt og Gunnar Hem ( var ikke tilstede når bildet ble tatt) 

Det ville faktiskt ikke latt seg gjøre å arrangere store aktiviteter eller tilby turer, om det ikke var for de frivillige. Vi har det veldig koselig og synes det er morsomt og fint å være sammen. Mye latter og glede blir det. Men vi skal levere og det synes vi absolutt denne gjengen har gjort, også denne gangen. Det er bare til å glede seg til neste gang. Vi sees om ett år - da blir det 10 -TOPPSTUR igjen :) 


Klikk her for å skrive tekst.