Coronaviruset utsetter planlagte turer

Foto: Kirsten Elise Hegge

Nå har du, som medlem av Sandefjord Turistforening, fått Turprogrammet 2020 i din postkasse. Mange lurer på om det blir tur? Men, vi må nok dessverre skuffe  om akkurat det og be alle alle være tålmodige enda en stund. 

Vi forholder oss til anbefalinger fra DNT og FHI (Folkehelseinstituttet ) og avlyser alle turer og arrangement i første omgang frem til 1.mai. 

Kan vi gå på tur i andre kommuner? 

Inntil vi kan gå på tur sammen, håper vi turprogrammet kan være en inspirator til deg om å oppsøke mange fine turområder. 

I dag, skulle etter programmet til seniorgruppa, gått på Bystien i Larvik. Det er tillatt å gå på tur i andre kommuner - det er overnatting i andre kommuner som ikke er tillatt, så er det avklart. 

Å gå på tur med familie og venner er også en hyggelig ting å gjøre - har gjelder det å holde litt avstand til hverandre, men det er fullt mulig å gå på tur med andre. Alle våre turledere oppfordrer dere til å gå på tur.  Et tips for å finne turområder kan være å benytte seg av turappen SjekkUt eller stolpejakten. Turorientering som Sandefjord Orientering årlig lager, starter 4.april. Du kjøper konvolutten med kart og registreringskort hos Gjertsen Sport as. 

Et vakkert turområde er Melsomvik
Et vakkert turområde er Melsomvik Foto: Gunnar Hem

Utsatte arrangementer

Årets OPPTUR for alle elever i  8.klasse er utsatt til september. Er det noen som har lyst å være med som frivillig i dette arrangementet? Ta kontakt med kontoret så skal vi sørge for at du blir invitert til planleggingen. Dette er et veldig hyggelig arrangement. 

Årets 10.TOPPSTUR er ikke besluttet enda, om det lar seg gjennomføre. 

Høstturen til Seniorgruppa blir planlagt og skal pr dd gjennomføres. 

Vi vil holde dere oppdatert, både her på hjemmesiden og på FB hvordan turprogrammet utvikler seg med tanke på den vanskelige situasjonen vi er inne i, angående coronavirus. 

Heisetra, vår turhytte
Heisetra, vår turhytte Foto: Kirsten Elise Hegge

Heisetra vår kjære turhytte er stengt

I disse rare tider, velger veldig mange å reise til Kodal, Heia, for å gå på tur. Det synes vi er så flott. Vestfoldmarka er et av de fineste turområdene vi har i Vestfold, og det er ikke så rart at mange finner sitt turområde her. 

Heisetra, er stengt som turhytte - så en turvaffel er det ikke mulig å kjøpe. Men du kan benytte oppsatte bålpanner og sitte utenfor hytta og raste en stund. Ta med deg matpakke og drikke og nyt roen som du finner glede i ved Heia. 

Vi minner om at det er veldig tørt i skogen og vil ikke anbefale å tenne bål utenfor tilrettelagte bålplasser. Den offiselle bålforbundet er 15.april til 15.september. Men grunnet snømangel i vinter er det allerede nå stor skogbrannfare. Vær veldig obs! 


Turpostkassene - denne er fra Bygdeborgen, Hjertås.
Turpostkassene - denne er fra Bygdeborgen, Hjertås. Foto: Kirsten Elise Hegge

Turpostkassen skal ikke brukes

Det har vist seg at viruset vi frykter har lang levetid, et gjelder også på metall. Det er derfor satt på merke på alle turpostkassen at en skal være OBS ved å ta på kassene nå. Alle turbøkene er tatt inn og er i karantene i noen uker. 

Vi ser at veldig mange har glede av å signere i turbøkene når det er en slik kasse i nærheten. Inntil videre må vi nøye oss med å ta en selvfie med mobilen. Legg gjerne bildet ut til familie og venner, slik kan vi inspirere andre til å ta den samme turen. 

Bålkaffen smaker aller best
Bålkaffen smaker aller best Foto: Aleksander Hegge

Kjære turvenn, vi håper du er tålmodig mot oss og at vi sammen ser fremover og gleder oss over at denne tiden, en dag tar slutt. Vi skal igjen gå på tur - kjenne på friheten og glede oss over den flotte naturen, sammen. 

Vi vet at alle våre flinke og dyktige turledere har satt av tiden sin, til å glede deg som kommer for å bli med på de flotte turene de har planlagt. 

Samtidig ber vi deg, som ikke har betalt medlemskontigenten din for 2020, å gjøre nettopp det. Betal kontigenten for å bidra til at driften fortsatt vil bestå.  Når du er klar til å bli med på tur og kjenne på den turfølelsen og vennskapet som forenes i naturen, da skal vi være her for DEG!

BLI MED PÅ DUGNADEN - DETTE SKAL VI KLARE, SAMMEN! 


Skrevet av Kirsten Elise Hegge 1. april 2020