Aktiv i 100 på rotur

Foto: Kirsten Hegge

Aktiv i 100 fikk seg en litt annerledes tur - vi var på rotur. Gokstad Kystlag, har flotte robåter som de villig lånte bort til dem som ville ro inn til byen.

Aktiv i 100 er et lavterskeltilbud til dem som liker å være på tur. På denne turen kunne man velge om å gå til Framnes, Gokstad kystlag, eller bli kjørt. 

På turen tilbake kunne man velge å gå tilbake - bli kjørt eller ro i robåt. 

En kaffekopp på brygga med deilig eplekake smakte godt
En kaffekopp på brygga med deilig eplekake smakte godt Foto: Kirsten Hegge

Etter en rusletur fra Matrosgata til Gokstad kystlag, var det godt med en liten kaffepause. Vi fikk en hyggelig mottagelse av styreleder for Kystlaget Jan Ricard Becke. Han fortalte om den aktive og driftige dugnadsinnsatsen som gjøres på området. Lukten av tjære og sjø er veldig god, synes vi alle sammen. 

Et imponernede museum, som er et av Norges største, har de opparbeidet på Kystlaget.
Et imponernede museum, som er et av Norges største, har de opparbeidet på Kystlaget. Foto: Kirsten Hegge
Kaffekjele og vaffeljern, kan brukes bare en har tilgang til varme, som her fra en trykk-koker
Kaffekjele og vaffeljern, kan brukes bare en har tilgang til varme, som her fra en trykk-koker Foto: Kirsten Hegge

Vi lot oss imponere av det flotte museumet som er opparbeidet av Kystlagets frivillige. Ettersom vi hørte, er det fortsatt stor jakt på interesante museumsobjekter. Alle motorer og andre ting blir renset og gjort i stand, før det sette ut i lokalet. Det er med nøyaktighet og møysommerlighet gjort en flott jobb for å vise frem alt av motorer som er skaffet. Det er litt av en historie - og kulturformidler som er opparbeidet gjennom flere år. 

Bjerggata i Sandefjord
Bjerggata i Sandefjord Foto: Kirsten Hegge

Vi var ikke så store gjengen som gikk på tur denne flotte torsdagen. Det skyltes at seniorgruppa som har flere glade turvandrere som vanligvis er med på Aktiv i 100, var på fjelltur.

Her er vi i byens flotte paradegate av små hvite trehus, Bjerggata, hvor vi nyter erteblomster og stokkroser.  

Vinden var med oss på turen. Det ble en flott tur og vi fikk sett hvordan tiden forandrer kystlinjen i byen vår.
Vinden var med oss på turen. Det ble en flott tur og vi fikk sett hvordan tiden forandrer kystlinjen i byen vår. Foto: Kirsten Hegge

Med faste rotak og vinden som hjalp til på turen, ble det en kort rotur. Det er uvant å ferdes på fjorden i en åpen robåt, men det gikk jo så fint. Vi var alle enige at dette var en morsom opplevelse. 

Det spørs om vi ikke kommer tilbake til denne aktiviteten og vil forsøke oss på en lengre tur neste gang. Sandefjordsfjorden har mye å by på og opplevelsene ligger i hvert rotak. 

Robåten som vi fikk låne, ble hentet av ved brygga til Berggreen av tauet tilbake til sin brygge. Og vi kunne tusle fornøyde hjem og tenkte at "jammen var dette en koselig opplevelse" 

Vi kommer gjerne igjen. 

Foto: Kirsten Hegge

Skrevet av Kirsten Elise Hegge 17. september 2019