BT-lag på hytte til hyttetur til Skrim

Foto: Bjørn Erik Gigernes

Vi var 12 barn og voksne i alderen 9 til 14 år som møtte opp på parkeringen ved Stølevann fredag kveld for å tilbringe helga på Skrim. Vi startet med å gå en liten time inn til Ivarsbu og overnatte i Hovedhuset. På veien fant barna en frosk som måtte diskuteres og studeres i detalj som seg hør og bør i Barnas Turlag.  

Foto: Bjørn Erik Gigernes

Turen var på forhånd omtalt som lett til middels krevende. Alle måtte bære med seg det de trengte for hele helgen av mat, vann, klær, vannflasker, sovepose etc.   Det var mange spente barn og unge som gikk til sengs fredag kveld på Ivarsbu, Skrim.Foto: Bjørn Erik Gigernes

Lørdag morgen var det strålende vær da vi gikk ut fra Ivarsbu kl. 11 i retning Sørmyrseter som var vår neste destinasjon. Da vi sjekket været før turen så det ut til å bli en våt helg og alle ble derfor anbefalt å gå med lange turbukser og dette ble en varm fornøyelse. Turen gikk via støleseter og store Kongstjern  der vi stoppet for å spise lunsj. Jentene bestemte seg for å bade og stemningen straks bedre i det varme været. Turen gikk videre over Jotefjellet. Vi hadde på forhånd avtalt at vi kunne dele gruppa i to dersom noen ville ta turen oppom Styggemannen men det var mer stemning for å gå rett ned til Sørmyrseter som vi ankom kl. 17 på ettermiddagen. Selv om det var varmt i været var det vått i terrenget og da var det godt å få av seg våte turstøvler og tørke sokker i sola på verandaen. Det var mange som var sultne når vi kom frem og da tar det alltid lang tid å koke opp vann til middag. Tre av guttene badet i en kulp rett nedenfor hytta mens vi ventet på at vannet skulle koke opp.Foto: Bjørn Erik Gigernes

På søndag våknet vi til lett regn som varte hele dagen og endelig stemte værmeldingen. Vi startet kl. 11 og la kursen mot Ivarsbu via lille Kongstjern og ved store Kongstjern endret vi kursen mot Fantefjell. Det ble flere spennende krysninger av myr også denne dagen på klopper som lå delvis under vann. Da vi kom til høyeste punkt på Fantefjell spente vi opp en tarp som ly for regnet og der ble det lunsj. Flere av tursekken var blitt vesentlig lettere nå som mesteparten av maten var spist opp. Etter Fantefjell fulgte vi stien et stykke før vi endret kurs nordover via Taraldsvannet og Svarttjern retning Ivarsbu.  Når vi nærmet oss Ivarsbu var det nok en frosk som skulle studeres bakerst i turfølget. Vi ankom Ivarsbu ca. kl. 16. Vår refleksjon som turledere var at denne turen ble mer middels krevende enn lett og vi ble mektig imponert over pågangsmotet blant barna.   

Foto: Bjørn Erik Gigernes
Foto: Bjørn Erik Gigernes

 Etter Fantefjell fulgte vi stien et stykke før vi endret kurs nordover via Taraldsvannet og Svarttjern retning Ivarsbu.  Når vi nærmet oss Ivarsbu var det nok en frosk som skulle studeres bakerst i turfølget. Vi ankom Ivarsbu ca. kl. 16. Vår refleksjon som turledere var at denne turen ble mer middels krevende enn lett og vi ble mektig imponert over pågangsmotet blant barna.   

Vennlig hilsen turledere Bjørn Erik Gigernes og Bjørnar Brekke

Generell informasjon om BT-lag er at det er foreldrene som er ansvarlig for sine barn på tur. Alle barn må ha med følge av en voksenperson.

Turledere fra Turistforeningen har ansvar for å legge opp til tur og aktiviteter. Turledere er utdannet og kvalifisert innenfor DNT`s krav for turledelse. På overnattingsturer er det voksne som barnet har relasjon til som er ansvarlig for barnet.

Ønsker du å vite mer om Barnas Turlag i Sandefjord finner du mer informasjon her. Ønsker du å tegne medlemskap kan du gjøre det her.  

Følg oss på facebook


Skrevet av Kirsten Elise Hegge 25. juni 2019