Nissemoro på Heisetra

Nissen forteller nissehistorie
Nissen forteller nissehistorie Foto: Kirsten Hegge

Det ble rekordbesøk siste søndag i november av barnefamilier som ville bli med nissen på julenissemoro. 

Lukas hest, var pyntet med julebjeller og klirret så fint når barna ble fraktet innover stien. 

Mange barn ville sitte på med Lukas i kjerra hans.
Mange barn ville sitte på med Lukas i kjerra hans. Foto: Kirsten Hegge

Et lite lag med rim dekket bakken og sola tittet så vidt frem. Det samlet seg flere hundre besøkende rundt bålpannene som var tent på tunet på Heisetra. 

  Det gledet mange barn, som fulgte stien som var pyntet med julekuler og natursti, bort til besøksgården, Heirønningen. Her fikk barna et koselig møte med hønene og kaninene, samt andre dyr. 

Nissen kom som ventet, på stien og møtte barna med sekken sin full av klementiner som han gav bort til de av barna som ville ha. For noen barn er det lenge siden de har møtt nissen, og da kan det bli en naturlig skepsis til den snille gamle nissen. Da er  det trygt og godt at barnet har med seg sine kjente voksne. 


"Det er best at det er lillesøster og pappa som prater med nissen"
"Det er best at det er lillesøster og pappa som prater med nissen" Foto: Kirsten Hegge
Turbo og nissen tok seg en pause i kjerra til Lukas
Turbo og nissen tok seg en pause i kjerra til Lukas Foto: Kirsten Hegge

Turbo, alle barnas beste revevenn kom selvsagt for å møte barna. Og jammenmeg så ble både nissen og Turbo veldig gode venner. En liten tur opp i kjerra ble det, mens Lukas ønsket seg en liten spisepause. Vi tror dette møtet kan resultere i flere slike hyggelige dager for barna. Hvertfall sa Turbo, det! Vi får følge med på hva som kommer for neste års turprogram. Vi tror alle fikk litt julestemning denne fine nissemoro søndagen. Nissen ønsker å takke alle frivillige som stod på for å gjøre søndagen så fin for alle som kom på nissemoro. 

På kjøkkenet var det tre damer som stekte vafler og traktet mange liter med kaffe. De smilte hele dagen og gikk hjem med en god følelse av at dette hadde vært strålende nissemoro. 

Morten og Thore, som var parkeringshenvisere klarte å telle til 170 biler som fikk parkert. Det ble litt trangt på Heiaveien og langt for noen å gå som måtte parkere et godt stykke unna Heisetra. I følge parkeringshenviserne var alle strålende fornøyde, til tross for et stykke å gå. 

Samarbeidet med besøksgården Heirønningen, er så utrolig hyggelig. På stien som går langs med Heivannet, ble pyntet med julekuler og natursti. Et lite "appelsintre" en liten gran som ble pyntet med mandarinskall, luktet så godt, når en gikk forbi. Stien fører rett inn på tunet, hvor en blir tatt imot av blant annet høner og ender som vandrer fritt rundt på tunet. At "bondekonen" Vigdis hadde salg av blant annet hjemmebakt brød og wraps med kaninkjøtt, var et stort bonus. 

Er du ikke medlem av Barnas Turlag, enda? Bli med da vel! Vi skal ha mye moro i 2019 også :) 

Skrevet av Kirsten Elise Hegge 29. november 2018