Tur til Snøhetta

Veien til Snøhetta, neste oppe.
Veien til Snøhetta, neste oppe. Foto: Tine Nordkvelle

FTU Sandefjord og Klart det går Sandefjord reiste til Snøhetta i månedskiftet juni - juli

Tidlig torsdag 28 juni satte en trøtt, men glad gjeng seg på toget for å reise til Snøheim. Målet for turen var å forsøke å komme opp på Snøhetta. 

Dovre var ikke på den milde siden da vi ankom Snøheim, med ca 22 sekundmeter vind og regn/sludd. Fredagen skulle Dovre vise seg fra en bedre side og det var mulig å legge inn en treningstur til Veslehetta. Dette ble en tur i sol, men med vin på 10 - 15 sekundmeter vind. Likevel klarte vi å få til en bra tur, med anledning til å få sett moskus i det fjerne.

Lørdagen var vi endelig klar for målet, og Dovre viste seg fra den beste siden. Det var blå himmel og vindstille, temperaturen lå på ca 18 grader da vi la ut på tur i 9 tiden på morgenen. Stien inn til foten av Snøhetta var grei, men fra gammle Reinheim og videre gikk turen i en "steinrøys". Dette er noe som ble en utfordring for gruppen, og turen opp tok 8 timer. Noe som er det dobbelte av tidsestimatet for turen. Det var vel ikke et tørt øye på noen når vi endelig sto på toppen og kunne feire at første del av turn var gjennomført, nå var det bare turen tilbake til Snøheim som gjennsto.  Her valgte vi en litt annen rute som var litt lengre, men likevel ikke så bratt å gå ned. Det var også mindre steiner på denne ruten en den vi gikk opp. Klokken 00:15 kunne vi endelig komme inn på Snøheim igjen med en sliten og glad gjeng som hadde gjennomført turen som i ettertid har blitt omtalt som 2018 glade galskap. 

Søndagens rolige tur i påvente av avreise til Sandefjord ble, etter lørdagens lange tur på 15 timer kanselert. Likevel kom spørsmålene om hvor vi skulle på tur i 2019. Dette er ikke planlagte, men TUR BLIR DET.


Veien til Snøhetta med FTU og Klart det går Sandefjord
Veien til Snøhetta med FTU og Klart det går Sandefjord Foto: Tine Nordkvelle
FTU Sandefjord og Klart det går Sandefjord på Snøhetta
FTU Sandefjord og Klart det går Sandefjord på Snøhetta Foto: Thore Borg

Skrevet av Thore Borg 5. juli 2018