150-års JubileumslandsmøteT i DNT

Foto: Marius Dalsegg Sætre

DNT `s 150-års jubileumslandsmøte ble gjennomført og feiret på Scandic Holmenkollen, i helgen. Det ble en  storslått feiring av en særs sprek jubilant. 

Det ble vått i øyekroken hos undertegnede når prosjektleder i DNT Vestfold sammen med styreleder Ragnar Standal, mottok den gjeve prisen "Forgubbingsmotkjempelsesprisen" for prosjektet Unge Naturtalenter. En stor gratulasjon til prosjektleder Mats Kneppen, for velfortjent pris på vegne av de fem foreningene i Vestfold. 

Når DNT- familien møtes er det alltid veldig hyggelig. I år var det spesielt mange som deltok på landsmøtet for aller første gang. Og det må ha vært litt av en opplevelse å få oppleve en slik enorm stor feiring.

Det er mye som kan sies om en slik fantastisk helg vi har opplevd i Oslo. Vi forsøker å gi dere et lite innblikk i noen av høydepunktene via bilder, med tekst. 

Men, vi skal ikke utelate å fortelle at midt i Oslo sentrum, nærmere bestemt Spikersuppa, der har DNT Oslo og Omegn, slått leir for en ukes tid. Dette for å gi oss alle et dykk i alt det morsomme friluftslivet har å by på.  Mange flotte menneskene, med rød vest, som jobber i DNT står på stand, for å gi deg en god opplevelse. 

Det er en stor fornøyelse å vise dere via bilder hva denne helgen har hatt av overraskelser og fornøyelser. Følelsene, vi som deltok satt med, kan vi ikke klare å formidle, kun konstantere at dette var en formidabel stor suksess. 

Første bildekarusell er fra ankomsten til hotellet- og gaveoverrekkelser til DNT. 

Klikk på pilen på høyre side av bildet. 


Det å være styreleder i DNT har en åremålsperiode på seks år. Nettopp i år hadde valgkomiteen en vanskelig jobb. Erstatte en kjær og meget dyktig styreleder Berit Kjøll. En styreleder som i sin periode har vist mot og styrke, kan i dag skilte med stor vekst og fremgang i DNT. Stafettpinnen leveres til en nyvalgt styreleder med et godt veivalgsdokument, som alle de femtisyv lokalforeninger skal ha som målstyring fra 2019 til 2023. 

Vi ønsker Per Hanasand, velkommen som DNT`s øverste leder som styreformann i neste åremålsperiode. Lykke til med vervet!

Foto: Kirsten Elise Hegge
Børge Bruntland, går av som styremedlem i landsstyret. Står til venstre for Berit Kjøll og general sekretær Nils Øveraas
Børge Bruntland, går av som styremedlem i landsstyret. Står til venstre for Berit Kjøll og general sekretær Nils Øveraas Foto: Kirsten Elise Hegge
Erik Bryn Tvedt, takkes av for sitt verv i landsstyret.
Erik Bryn Tvedt, takkes av for sitt verv i landsstyret. Foto: Kirsten Elise Hegge

Det er med stor høytidelighet at landsmøtet ble tatt i mot på Rådhuset av ordfører Marianne Borgen. I døren stod hun og håndhilste på oss alle 350 delegater. Små glass med stett og bobler, fingermat fikk vi servert, sammen med gode ord. En guidet tur på det storslåtte Rådhuset, fikk vi også. 

Se bildekarusell ved å klikke på pil i høyre side av bildet. 

Et landsmøte innehar et formelt møte med agenda. I år var det veivalgsdokumentet i perioden 2019 til 2023 som skulle vedtas. Det er stor enighet at dette er et godt stykke arbeid og et spisset dokument som ble vedtatt. Andre viktige ting ble også diskutert og vedtatt, som varsling og sikkerhet. Møtet ble hevet, etter en lang dag. 

Det var varslet på forhånd at HM Dronning Sonja, ville overvære festmiddagen sammen med DNT. Det var med høytidelighet og glede at Dronningen kom og delte kvelden med oss. Dronningens tale kan leses her i sin helhet 

Foto: Kirsten Elise Hegge
Foto: Kirsten Elise Hegge

I en slik høytidsstund er det ekstra hyggelig at det settes stor pris på den enkeltes innsats for DNT gjennom et langt liv. Det er få forunt å kjenne DNT slik vår kjære Tor Nicolaisen, gjør. Ekstra hyggelig er det at en mann som alltid stiller opp for  blant annet Sandefjord Turistforening og kongehuset blir hederet med både nål og utmerkelse  i DNT. Vi gratulerer Tor, så mye med velfortjent pris. 

Foto: Kirsten Elise Hegge

Et slikt stort arrangement som et 150-års jubileumlandsmøte/fest blir ikke så vellykket uten at det er dyktige og flinke folk som står bak og gjør en grundig jobb. Vi takker så mye for en fantastisk opplevelse og for alt det gode arbeidet som gjøres både i administrasjonen på Youngstorget og hos DNT Oslo og Omegn. 

Foto: Kirsten Elise Hegge

Skrevet av Kirsten Elise Hegge 11. juni 2018