Rusletur

Alf Nestor Bergstad, 86 år.
Alf Nestor Bergstad, 86 år. Foto: Morten Skjelvik

Rusletur til Flautangen søndag 4.mars ble en konge tur! 

Vi var fem turglade som ville på rusletur denne søndagen. Vi møttes på avtalt sted, parkeringslassen ved Nybyen, Sandefjord. Vi samkjører ut til Østerøya, Flautangen og setter fra oss bilene på parkeringsplassen. 

Samtidig med oss kommer det en bil til med personer som ville gå på tur. De rusler nedover stien og kommer raskt tilbake med melding om at det er farlig å gå der grunnet veldig isete og glatt. 

Vi velger å gjøre et forsøk på å trosse glatta. Vi både sklir og glir, men med tiden til hjelp kommer vi oss over. Det er god stemning og vi prater lett, alle har det hyggelig.  Når vi nærmer oss gapahuken da kommer dem som var raskest fremme, tilbake igjen. De tre fant ut at tiden ble etterhvert knapp til andre avtaler og velger derfor å reisen hjem. 

Alf og jeg kom frem til gapahuken, vi fyrte opp i bålpannen og grillet både pølser og kylling. Koser oss skikkelig og det var konge vær.

Det kommer det flere turgåere til gapahuken, og det var topp stemning. 

Etterhvert går vi tilbake til parkeringsplassen og bilen. Vi hjelper hverande over glatta. Det var en flott tur og det er spesielt takket Alf. Til tross for at han må bruke rullator valgte han å være med på tur. Han er supergod til å prate om alt og ingenting. Han lytter og er interessert i det meste. 

Tusen takk for en konge rusletur. 

Vennlig hilsen turleder Morten Skjelvik