Østerssanking på Skjellvika

Dugnad

Dato
11. juni kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Dugnad, Rydding, Østerssanking
Arrangør
Sandefjord Turistforening

Dette arrangement/dugnaden er flyttet fra oppsatt dato 21.mai i programmet - til 11.juni!

Skjellvika som er en av Sandefjords mest besøkte badestrender i Sandefjord, har blitt innvadert av stillehavsøsters. Dette har vi lyst å gjøre noe med.  Vi samles på stranda for å sanke så mye som mulig av denne østersen som er så skummel, grunnet sine veldig skarpe kanter. Alle som tråkker på et slikt skjell vil få store dype sår. Barn må spesielt beskyttes for å unngå skader.Kanskje det uansett vil være smart å benytte badesko på sommeren.

Det er bare å erkjenne at vi har tapt kompen mot denne østersen som har kommet til norskekysten, og vil kanskje for all fremtid være en del av vår kystlandskap. 

Vestfold og Telemark Fylkeskommune vil være sammen med oss denne dagen. De har med seg utstyr som vi kan benytte. Som hansker og nett til å plukke i. Alle skjellene blir samleti en stor haug, som blir fraktet bort for destrusjon. 

Du tar med gode sko, støvler, vadeklær om du har. Mat og drikke er også lurt å ha med seg. Husk solkrem med faktor.  Badetøy for den som ønsker å ta seg en dukkert. 

Turistforeningen serverer pølser til lunsj til alle som deltar på denne viktige dugnadsinnsatsen for den vakre badestranda. 

Mer informasjon kan komme til dette arrangementet når alle planene er klare. 

 

Kontaktinformasjon: