Tur til Synshorn Via Ferrata

Holmestrand og Omegn Turistforening arrangerer årets tøffeste tur som garantert gir kribling i magen den andre helgen i juni. Vi tar turen til Synshorn Via Ferrata og vil samtidig ha en liten ekstra tur i Jotunheimen. Minimum aldersgrense på Synshorn Via Ferrata er 14 år.

Vi overnatter på Grønolen Fjellgard ved Beitostølen og bor i leiligheter der.

Vi ankommer fredag ettermiddag og lager felles middag/kveldsmat i leilighetene og det blir informasjon om helgens turer. Eksakt program vil bli distribuert i god tid før turen starter, men turer i fjellet kan endres, da turledere og guider må vurdere forholdene til en hver tid.

Synshorn Via Ferrata:
Erfarne guider tar deg trygt og sikkert opp den bratte fjellsiden og langs trange fjellhyller på en tilrettelagt rute som fører deg helt til topps på Synshorn. Turen tar tre til fire timer og gir en luftig, men likevel trygg og opplevelsesrik tur i fjellveggen, uten at du trenger kunnskap om tau og kiler. Synshorn Via Ferrata hever seg 400 høydemeter oppover i fra utgangspunktet ved riksveien. Les mer: https://www.synshorn.no/

Topptur:
Avhengig av vær og deltakere, vil vi gå en topptur i området alternativer kan være Bitihorn, Rasletind eller Mugnetind.

Utstyr:
Klatresele og hjelm får dere utdelt av guidene. Det er anbefalt med fjellsko, trekking eller joggesko og hansker. I tillegg bør man ha tøy som gir fleksibillitet og bevegelsesfrihet. Det kan også blåse heftig i veggen, så vindtøy er lurt.

Videre bør du ha med:

• turtøy
  • dagstursekk
  • termos og drikkeflaske
  • Sengetøy
  • Håndkle
  • Toalettartikler

(Det er mulig å kjøpe måltider og tilleggstjenester samt leie sengetøy i fjellstuen)

Prisen vil være 3350,- pr pers. Dette forutsetter medlemskap i DNT, for ikke-medlemmer vil det være et tillegg på kr 800,-

Prisen inkluderer:

• To netter i leilighet på Grønolen Fjellgard
  • Vi lager felles middag fredag samt frokost og niste lørdag og søndag
  • Tre-retters på Grønnolen lørdag kveld
  • Ekstern klatreguide i Synshorn Via Ferrata
  • To turdager med turleder
  • Tilgang til Grønolens fasiliteter

Prisen inkluderer ikke:

• Transport
  • Drikke

Deltakere under 18 år må ha med foresatte.

Det er begrenset antall plasser. Ved fulltegning vil det være mulig å stå på venteliste. Etter påmelding, vil man få informasjon om betaling av depositum på kr 1000,-. Dersom depositum ikke blir betalt innen fristen, kan plassen bli tildelt andre. Ved avbestilling mellom 1. april og 1. mai vil 500,- bli refundert og ved avbestilling etter 1. mai, vil depositumet bli beholdt i sin helhet. Prisjustering og eller avlysning kan forekomme dersom det blir få påmeldte.

Arrangøren av Via Ferrata kan avlyse et tur på grunn av force majeure, vanskelige eller risikable værforhold, mangel på guide eller lignende. Ved avlysning plikter arrangøren, å underrette deltakerne så snart som mulig. Avlyses et arrangement på grunn av de nevnte årsaker, vil deltakere få tilbud om ny tur.

Holmestrand og omegn Turistforening vil komme med forslag til transport for de som ikke vil kjøre selv.

Turledere:

• Birgit Vildalen