Avlyst FTU - på Tunnelltur

Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Covid-19

Aprilturen går til tunnellen på kyststien mellom Holmestrand og Sande. Tunnellen var en del av det gamle jernbanesporet og ble åpnet i 1921, men nedlagt i 2016, da jernbanen ble flyttet inn i Holmestrandsporten. Tunnellen er 288m og nå en del av den nye kyststien som ble etablert langs det gamle jernbanesporet. Tunnellen er belyst og er spennende med lys, lyd/ekko.

Vi parkerer ved Smørstein. Her krysser vi veien og går opp på kyststien. Dette stykket kan være litt plundrete med rullestol, men det er mulig å komme innpå stien et annet sted, så ta kontakt for dette, så finner vi en løsning. Her er det også rasteplass hvor vi kan spise kveldsmaten  vår. På grunn av stor brannfare de siste dagene, er vi anbefalt å ikke gjøre opp bål denne gangen, så IKKE bålmat!

Ta gjerne med Hodelykt, selv om det ikke er nødvendig. Selv om det er varmt ute, kan det være kjølig i tunnellen, så ekstra jakke er fint.

Ta med:
Egnet tøy for turen
Sitteunderlag
Mat
Drikke
Ledsager

FTU er et tilbud til personer med utviklingshemninger i alle aldre samt deres familie, venner og støtteapparat. Turene er lavterskel og vanligvis tilrettelagt for rullestolsbrukere. Turene går den 3. onsdagen i mnd. Tilbudet er gratis og du trenger ikke å melde dere på, det er bare å møte opp. For å gjøre det enkelt sørger Holmestrand og Omegn turistforening for rasteplass og deltakerene tar med egen mat. Vi har ulike enkle friluftsaktiviteter som f.eks. tur, natursti og matlaging på bål og området er tilgjengelig for rullestolbrukere. Vi har et stort fokus på det sosiale og avslutter hver gang med enkel kveldsmat . Du må ha på varme klær som er lett å bevege deg i - og ta med regntøy om nødvendig. For aktiviteter i strandsonen anbefaler vi alltid redningsvest.

Sikkerhet på turene: 

  • Alle må ha med seg ledsager, foreldre/foresatte, assistent eller lignende. Den enkelte har ansvar for seg selv. 
  • Du må selv være forsikret.
  • Turledere har med seg enkelt førstehjelpsutstyr, men er ikke medisinsk personell.  

 

 

FTU - på Tunnelltur

Aprilturen går til tunnellen på kyststien mellom Holmestrand og Sande. Tunnellen var en del av det gamle jernbanesporet og ble åpnet i 1921, men nedlagt i 2016, da jernbanen ble ...