Avlyst TUREN ER AVLYST GRUNNET FÅ PÅMELDTE FJELLSPORTGRUPPA PÅ FJELLTUR FRA HAUKLISETER TIL HOVDEN

Fellestur

Fra dato
25. juni kl. 12:00
Til dato
28. juni kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Arrangør
Sandefjord Turistforening
Turområde
Hardangervidda, Ryfylkeheiane (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. For få påmeldt

Denne turen er avlyst grunnet få påmeldte!

FELLESTUR HAUKLISETER TIL HOVDEN 25.JUNI TIL 28 JUNI 2020.

Denne turen vil være avhengig av at snøen, som det er enormt mye av i år, vil smelte slik at stien er farbar og at alle bruer i fjellet har kommet på plass. 

HAUKELISETER FJELLSTUE  1000 m. Vi ankommer hytta og tar første overnatting på denne legendariske betjente fjellstua hvor vi spiser middag.

Dag 1. Haukeliseter – Holmavatnhytta

Frokost inntas og med smurt niste setter vi kurs mot Holmvasshytta som er selvbetjent. Det er en dagsetappe på 6 timer (11 km) hvor vi først går langs Ståvatnet, passerer dammen og går på bro over Kjela. Så går vi på vestsiden av Kjelavatnet og rett sørover i småkuppert terreng. Over bro og innover Vassdalen med Vassdalseggi 1659m på vestsiden. Høyeste punkt er Turistskaret på 1330 m. Så går det nedover til Holmavatnhytta 1130 m hvor vi lager middag felles.

Dag 2. Holmavatnhytta – Sloaros

Etter frokost, nistesmøring og utvask fortsetter turen sørover langs Holmavatnet. Ved enden av vannet mot Naustdalsneset og over demningen. Videre på en gruset anleggsvei før stien går østover mot tidligere fylkesgrensa. Fra den tidligere fylkesgrensa er det 6 km til Sloaros 1045 m. Turen er beregnet til 5 timer (9 km) så vi har god tid. Hytta er en selvbetjent hytte hvor fellesmiddag lages.

Dag 3. Sloaros – Hovden

Etter å ha forlatt hytta i ordentlig stand, begir vi oss mot Hovden. Vi går på østenden av Langevatn og forbi Juvshellekollen. Gjennom Hardingskaret og videre forbi mange idylliske vann. Stigning opp mot Krossloskardet, og vi skal se rester av sementtønner som skulle til Langvassgruvene under 1. verdenskrig. Siste del av turen ned mot Hovden går på kjerrevei. Returen fra Hovden til Haukeliseter bestemmes på et fellesmøte med alle deltager. 

Turen er beregnet til 5 timer (12 km) 

Pris pr person medlem kr 2700.-    Ikke medlem kr 3700.- 

Prisen dekker overnatting på hyttene med mat og to turledere. Dere betaler selv for transport og drikke. Dette kommer i tillegg til prisen. 

Det er fortsatt usikkerhet ang transport for busselskapet har ikke åpent for bestilling enda. Alternativt er det privatransport, at alle sørger selv for å komme seg til Haukeliseter. Avreisepunkt ca klokka 12:00 fra Sandefjord. 

Pakkeliste for turen finner du her. I tillegg til det ordinære som du finner på listen må du ha med putetrekk, om du velger å sove i lakenpose eller sovepose. Du må også ha med antiback, tørkepapir ( til hoste og nysing) og pose til å kaste papiret i.  

Her kan du lese vilkårene til Sandefjord Turistforening for fellesturer. Dette forplikter du deg til når du melder deg på denne turen. 

Fysisk kontakt er ikke tillatt. Det er helle ikke tillatt å dele mat og drikke. 

Når alle koronahensyn er ivaretatt så vil dette være en nydelig tur som vi sterkt kan anbefale.

Velkommen til Hardangervidda :) 

TUREN ER AVLYST GRUNNET FÅ PÅMELDTE FJELLSPORTGRUPPA PÅ FJELLTUR FRA HAUKLISETER TIL HOVDEN

Denne turen er avlyst grunnet få påmeldte! FELLESTUR HAUKLISETER TIL HOVDEN 25.JUNI TIL 28 JUNI 2020. Denne turen vil være avhengig av at snøen, som det er enormt mye av ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Lill Ann Torp
  • Anne Lise Andreassen