Klart det går til Flørli (550)

Flørli ligger på sørsiden av majestetiske Lysefjorden. Vi reiser inn med båt og bor på Flørli turiststasjon, øverst i Flørlibygda i naturskjønne omgivelser og med fin utsikt utover fjorden. Her er det mange aktivitetsmuligheter om du vil helst nyte naturen i ro, eller om du er spreke og ivrige etter nye utfordringer. Vil du fiske fra brygga eller bade i sjøen? Gå kortere eller mer krevende tur? Her kan man til og med prøve seg i en av verdens lengste trapper - Flørlitrappen har hele 4444 trinn og er det deltagere som ønsker å prøve seg så vil vi ordne det! Om sommeren er den gamle kraftstasjonen åpen for publikum med blant annet utstillinger og konserter. Herfra drives også kafè.

Hvem er denne turen for?
Turen er tilrettelagt for voksne med fysiske funksjonsnedsettelser. STF stiller med turledsagere for deltagere som på grunn av nedsatt syn, balanse, koordinasjon eller annet har behov for det. Våre turledsagere er erfarne turfolk, og flere av dem har fått opplæring i ledsagerteknikk fra Blindeforbundet. Dersom man har behov for hjelp med daglige gjøremål kan man ta med egen ledsager gratis. Barn og ektefelle er også velkommen til å bli med!

Fortrinnsvis nettpåmelding - klikk på "Meld deg på!" knapp til høyre.
Alternativt via epost til Beate Eikemo i STF, beate@stf.no, 51293022. Ha klar følgende info - DNT/STF medlemsnummer dersom du er medlem, fullt navn, fødselsdato (6-siffer), mobilnr og epost.

Planleggingsmøte
Mandag 1. juni kl. 18-1930 Klostersalen, Kannik

Turbeskrivelse
Fredag: Vi møtes på Ruten, Sandnes kl 15.45, og kjører inn til Lauvik hvor hurtigbåten tar oss med til Flørli. Turen opp til hytta er en rusle tur på 10 minutter. Hytta er nylig renovert med inne toalett og innlagt vann. Vi installerer oss i hytta, og lager en god middag.

Lørdag: Her er det muligheter for en lengre trappe tur på hele 4444 trinn, og for dem som ønsker å ha mer bakke kontakt så går turen til Flørlistølen som ligger 1 times tid fra hytta. Det er muligheter for 2 forskjellige grupper å gå, og så møtes vi fra hver vår kant, og spiser lunch isammen. På kvelden lager vi middag, og det er muligheter for å ta seg et kveldsbad i elva eller i sjøen.

Søndag: Etter frokost tar vi en runde i bygda, og får lokal historien til Flørli. Det er muligheter for å fiske nede langs sjøen, og besøke kafé iløpet av helga .

Retur fra Flørli er kl 15.45, og vi er tilbake på Ruten i 18.00 tiden.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Pris
Medlem i DNT 800 kr / ikke-medlem 1150 kr. Unge voksne 19-26 år medlem 400 kr / ikke-medlem 575 kr. Barn 0-18 år - medlem i DNT 200 kr / ikke medlem 400 kr.
Prisen inkluderer overnatting, alle måltider, turledere, evt. ledsager, administrasjon. Snacks medbringes av den enkelte. Kostnader for kjøring i privatbiler til/fra Lauvvik kai deles på alle (3kr/km bensin + evt. bompenger) og ordnes direkte med sjåføren.
Turen er subsidiert med tilskuddsmidler fra Bufdir og Miljødirektoratet.
Har du lyst å delta på turen men har dårlig råd, kan du søke om økonomisk støtte. Ta i så fall kontakt med Beate (beate@stf.no, tlf 51293022).

Pakkeliste
Vi viser til DNTs pakkeliste for sommerturer. Trenger du utstyr til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter på Kannik.

Vilkår for deltakelse
På denne turen er det bare en kort tur fra kaien til hytta og man kan velge hvor enkel / krevende tur man ønsker å delta i på lørdagen. Derfor er det ingen krav om å ha deltatt på Klart det går turer i forkant. Vi oppfordrer likevel til å bli med på våre kjekke lørdagsturer som går en gang i måneden.
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Spørsmål?
Lurer du på om dette er noe for deg? Har du spørsmål ellers om turen? Ta kontakt med Beate Eikemo, beate@stf.no, tlf 51293022 eller turleder Ann Elin Bendiksen, mobil 926 27 831.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer i DNT. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Andre DNT Tilrettelagt turer og aktiviteter
Se www.stf.no/dnt-tilrettelagt og følg oss på Facebook. Hold deg oppdatert ved å abonnere på DNT Tilrettelagt Nyhetsbrev

Klart det går til Flørli (550)