SKREDKURS ALPINT 2,5 dager - Raulandsfjell

3. februar 2019 kl. 16:00
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Kurs, Skredkurs, #Aktiv
Aktiv, DNT Horten , Holmestrand og Omegn Turistforening , Larvik og Omegns Turistforening , Sandefjord Turistforening , Tønsberg og Omegn Turistforening
Hardangervidda (se kart)

Dette kurset er for toppturentusiaster som ferdes i potensielt skredfarlig terreng, alpin stil. Lær å ferdes i skred terreng på en trygg måte og samtidig få flott skikjøring.

Hovedtema for kurset
Kjenne igjen skredfare gjennom kjennskap til vær, snøforhold, terreng og mennesket.
Handtere skredfare gjennom riktig veivalg og adferd.
Utføre kameratredning dersom uhellet er ute.

Temaliste

• Turplanlegging
  • Den menneskelige faktor i skredfaresammenheng
  • Terrengvurdering og klassifisering
  • Identifikasjon av alarmtegn
  • Stabilitetsvurdering
  • Bruk av skredvarsel, skredproblem og fareskalaen
  • Kameratredning
  • Veivalg, risikoreduserende adferd og tiltak i skredterreng (opp/ned)
  • Skiteknikk

Oppmøte fredag kveld kl 1900 på Raulandsfjell, hjemreise søndag 1600.
Detaljert program vil bli oversendt på mail

Generell informasjon
Raulandsfjell er et kjent for sin heisbaserte frikjøring, fin pudderkjøring på denne årstiden er svært vanlig.

Forkunnskaper
Du bør kjenne ditt eget utstyr så godt som mulig før kurset, tren litt hjemme og gjør deg kjent med det. Deltakerne må ha grunnferdigheter i vinterfriluftsliv når det gjelder bruk av ski, bekledning, mat og drikke og orientering om vinteren.
Aldersgrense 18 år.

Turkart for Raulandsfjell 1:50 000.

Skiutstyr

Randonè, Telemark eller splittboard med tilhørende feller. Fjellski er ikke egnet.

Turutstyr
Kart og kompass, hodelykt, vindsekk og liggeunderlag.
Hjelm, Skibriller, Skallbekledning, termos, drikkeflaske og dagstursekk/skredsekk.
Vi skal stå en del stille ute, så ta med klær for dette.

Skred utsyr
Skredsøker, snøspade og søkestang er obligatorisk utstyr. Ta ellers med det du måtte ha av utstyr: klinometer, snøsag, skredkort mm.

Kr 3300,-. (medlemmer i Dnt).
Ikke-medlemstillegg kr 700.

Prisen inkluderer;
*Kursavgiften,
*Overnatting i leilighet på Raulandsfjell alpinsenter, (3 mannsleiligheter)
*Middag fredag og lørdag
*Frokost m nistesmøring
*10 klipps heiskort for å komme oss raskt opp i lærings terreng.

Vi satser på samkjøring opp og ned til fjellet.

Påmeldingsfrist 17. januar 2019.
NB! Ved mindre enn fire påmeldte vil kurset bli avlyst.

Kontaktinformasjon og vilkår
Hovedinstruktør er skred og klatreinstruktørs Jon Dahl Rasmussen. Jon har lang erfaring i vinterfjellet og jobber også som instruktør og guide for guidefirma Gygra as. Han har sin utdannelse fra Norsk Fjellsportforum. Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, ta kontakt med Jon på tlf. 46524399/ mail jon.dahl.rasmussen@gmail.com

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Tønsbergs arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar.

SKREDKURS ALPINT 2,5 dager - Raulandsfjell

AKTIV, Tønsberg og Omegn Turistforening, arrangerer grunnkurs skred 1-3 februar på Raulandsfjell. Dette kurset er for toppturentusiaster som ferdes i potensielt skredfarlig terreng, alpin stil. Lær å ferdes i skred terreng ...

Turleder:

• Jon Dahl Rasmussen